Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Süper Buruna Sahip Bir Çocuğun Hikayesi

Süper Buruna Sahip Bir Çocuğun Hikayesi

Vincenz Neuhaus'un animasyonlarını çizip yönettiği NOSIS isimli kısa film süper buruna sahip bir çocuğun başından geçen hikayeyi anlatıyor.

Burnunuzda, keskin koku alma özelliği ile dünyadaki her şeyin içsel özünü keşfetmeyi sağlayan bir yeteneğin birleştiğini hayal edin. Süper güçlere sahip Pinokyo benzeri büyük bir burnunuz olsa ne yapardınız? Alman animasyoncu Vincenz Neuhaus tarafından yönetilen NOSIS isimli kısa film son derece uzun bir buruna sahip çocuğun hayatını konu ediniyor. Çocuk, 9 dakikalık kısa filmde süper özelliklere sahip burnunu keşfetmeye başlasa da bazı bedeller ödemek zorunda kalıyor.

Merak ettiği her şeye burnunu sokan bir çocuk

Süper buruna sahip olduğunu bilmeden büyüyen çocuğun hikayesi burnunu bir pastanın içine sokması ile değişiyor. Burun pastanın içine girdiği anda çocuk bir aydınlanma yaşıyor. Pastanın malzemelerini, hangi oranda konulduğunu, ne kadar pişirildiğini bir anda öğreniyor. Büyük burun küçükken alay konuları olurken bir anda farklı bir değer taşımaya başlıyor. Çocuk, tüm nesnelere ve merak ettiği her şeye burnunu sokmaya başlıyor. Ancak bir noktadan sonra daha yüksek bir öğrenme arzusu başlıyor. İşte bu noktadan sonra işler çığırından çıkıyor.

NOSIS filmi okul ödevi sonucu ortaya çıkıyor

Vincenz Neuhaus, bu olağandışı hikayeyi anlatırken farklı animasyon stillerini de bir araya getiriyor. Bazen renkler bazen 3B şekiller stillerin değişimini yansıtıyor. NOSIS filminin fikir aşamasında ise İsviçreli şarkı sözü yazarı Manni Matter ile Erich Fromm’un “Sahip Olmak ya da Olmak” kitabından etkilendiğini belirtiyor. Hazırlama ve yapım aşamasının 5 ay sürdüğü animasyon bir üniversite ödevi sonucu ortaya çıkıyor.

Şimdilerde yeni kısa filmi için fon arayışına giren yönetmen 3B tarama tekniği üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Bu tekniği muhtemelen bir sonraki filminde kullanacağını söylüyor.

Künye

Yönetmen: Vincenz Neuhaus
Yapım: Film University Babelsberg KONRAD WOLF, Nicole Fiedler
Dağıtım: Film University Babelsberg KONRAD WOLF, Cristina Marx
Animasyon: Vincenz Neuhaus
Müzik: Adrian Moscalu, Nils Vogel-Bartling
Ses: Nils Vogel-Bartling
Seslendirme: Vincenz Neuhaus

Görsel: Vimeo