Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oyunların Kuralları Üzerine Deneysel Bir Animasyon

Oyunların Kuralları Üzerine Deneysel Bir Animasyon

Rules of Play isimli animasyonda günü bitirdikten sonra oyun alanında buluşan animasyon karakterlerinin hikayesi işleniyor.

2B animasyon üzerine uzmanlık yapan Alman animasyon film yapımcısı ve yönetmeni Merlin Flügel, projelerinde el yapımı hissiyatı veren görsel animasyonlara odaklanıyor. Sıra dışı karakterleriyle bu durumu destekliyor. Sınırlı renk tonu kullanıp alternatif bir evren yaratan Flügel, kısa animasyon filmi ile oyunlar, düzen, üstünlük, düzen ve mücadele kavramları üzerine bir bakış açısı sunuyor.

Yüzü olmayan animasyon karakterler oyun meydanında buluşuyor

Oyunlar doğası gereği kuralları beraberinde getiriyor. Bununla birlikte oyun sınırlarını kendi belirliyor. Merlin Flügel, Rules of Play isimli kısa animasyon filmi ile bu duruma absürt ve sıra dışı bir bakış getiriyor. İş ve oyun arasındaki sınırın artık git gide kaybolduğu dünyada kimse kuralları sorgulamazsa ne gibi sonuçlar alınacağını soruyor.

7 dakikalık animasyon filminde izleyici tuhaf bir evrende yolculuğa çıkaran yönetmen monoton hayatlarına renk katmak için geceleri buluşan animasyon karakterlerin hayatlarına ışık tutuyor. Karakterler güneşin batmasının ardından tekdüze ortamlardan sıyrılarak yarışma alanında buluşuyor. Mutlak suretle düzenin gerekli olduğu oyun alanında hayatın dışında bir düzen kuruluyor. Yüzü olmayan animasyon karakterler bir bir karşılaşıyor. Gergin ama bir o kadar merak uyandırıcı rekabet, oyunculuğun günlük yaşam ile etkileşim içinde bulunma haline odaklanıyor.

merlin flügel

Oyun alanında yer alan animasyon karakterlerin ritüellerinin ne olduğunu anlamlandırmak ve bir çerçeveye oturmak güç ancak yine de keyif verici bir deneyim sunduğu söylenebilir.

Merlin Flügel tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan film Vimeo’da Staff Pick seçildi. 2018 yapımı Rules of Play 2B animasyon filmi Cutout Fest, Interfilm Shorts Fest gibi festivallerden ödülle döndü. Merlin Flügel’in diğer işlerine Instagram ve Vimeo hesabından ulaşabilirsiniz.

Künye

Yazan ve Yöneten: Merlin Flügel
Ses: Jonatan SCHWENK
Dağıtım: MIYU Distribution

Görsel: Vimeo