Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İletken İplikle Yaratılan Şehir

İletken İplikle Yaratılan Şehir

Kandenko insanların yaşamlarını iyileştirme misyonunu, iletken iplikle yaratılan bir film aracılığıyla anlatıyor.

Nakış hiçbir zaman modası geçmeyen, her seferinde sanatçıların farklı yorumları ve malzemeleriyle yeni bir soluk kazanan bir el sanatı. Kimi mimariye, kimi iç mekanlara, kimi UFO’lara, kimi soyut formlara, kimi de doğa manzaralarına odaklanıyor. Danielle Clough’un eski balık ağıyla yaptığı nakış portre, Evelin Kasikov’un nakışla tasarladığı CMYK kataloğu ve Anuradha Bhaumick’in evlerinde güzel zaman geçiren insanları tasvir ettiği çalışmaları son dönemde yer verdiğimiz unutulmaz işlerdendi. Kandenko için çekilen yeni tanıtım filmi de bu alanda yaratıcılığın sınır tanımadığını gösteren işlerden.

Kandenko ile şehir nakış nakış aydınlanıyor

Japon altyapı şirketi Kandenko, yaratıcı reklam filmleriyle daha önce de dünya genelinde ses getirmişti. Kağıt üzerine elektrik devreleri çizen kalemle yaratılan reklam filmine biz de yer vermiştik. Bu filmde AgIC’in geliştirdiği Circuit Marker isimli kalem kullanılmıştı. Kandenko filmi için bu defa kalem yerine Smart-X isimli iletken iplik kullanıldı. Smart-X nakış, dikiş ve örgü ile üretim yapanlar için harika bir malzeme.

Kandenko; enerji santralleri, fabrikalar, ofis binaları, ticari tesisler ve hastaneler dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda elektrik tedariği ve bağlantı yapan kapsamlı bir ekipman şirketi olarak hizmet veriyor. Bunu yaparken de insanların yaşamlarını iyileştirmeyi misyon edindiğini vurguluyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayan yeni tanıtım filminde şirket “Herkes geleceği aydınlatıyor” mesajı veriyor. Kandenko’nun misyonuna uygun olarak şehrin ve insanların bağlantısı, iletken iplikle kurulan sahnelerde vücut buluyor. Şirket, sadece elektriği sağlamakla kalmadığını; aynı zamanda insanları ve geleceği birbirine bağlayan kurumsal faaliyetler yaptığını aktarıyor bu filmle.

Bağlantı ve ümit temalı müziğin sözleri ve bestesi, bu filme özel olarak YeYe tarafından yapılmış. Şarkıyı Kei Iwasaki seslendiriyor. Düzenleme ise Hiroaki Yamashita’ya ait.

Görsel: YouTube