Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Makine Nakışıyla Yaratılan Animasyonlar

Makine Nakışıyla Yaratılan Animasyonlar

Algoritmik Tasarımcı Huw Messie, makine nakışıyla sıra dışı kısa animasyonlar yaratıyor.

Tekstil tekniklerinin ve malzemelerinin animasyonlara ne denli güzellik kattığını defalarca gördük. İki hafta önce yer verdiğimiz Chloe Lemay imzalı örgü-stop motion bunun en güzel örneklerinden biriydi. Andrea Love’ın neredeyse tamamı viral olan keçe animasyonlarını ve Laura Venditti’nin karantina dönemini anlatan şirin mi şirin animasyonunu anmadan geçmek olmaz. Yine Anushka Naanayakkara’nın tekstil malzemelerini ustalıkla kullandığı A Love Story de yünden bir aşk hikayesi olarak akıllara kazındı. Animasyon olmasa da Kandenko’nun iletken iplikle yarattığı şehir filmini de bir bonus olarak bu tekstil esaslı yaratıcı işlerin yanına eklemek isterim. Şimdi de Huw Messie imzalı inanılmaz nakış stop-motion’lar var huzurlarınızda.

Hem biçim hem de içerik olarak güçlü animasyonlar

Huw Messie, çok yönlü oluşuyla dikkat çeken gerçek bir yetenek. Videografi, VFX ve animasyon, algoritmik tekstil, özel giyim, makine nakışı, deneysel oyun ve VR geliştirme gibi pek çok alanda üretim yaptığını belirtmiş Instagram profilinde. Son zamanlarda en çok odaklandığı ve beğeni topladığı ürünleri ise nakış makinesinden çıkma nakışlarla hazırladığı illüstrasyonlar ve animasyonlar. Hatta interaktif nakış üzerinde de çalışmaya başlamış. Çalışmalarının beni en çok etkileyen taraflarından biri, makine nakışıyla yakaladığı çizgi rahatlığı ve kalitesi. Bu çizimleri, nakış gibi ilginç bir teknikle değil de kurşun kalemle yapıyor olsaydı bile yine de çok güzel olacağını düşünüyorum.

Biçimsel olarak nefis olmasının yanı sıra animasyonların hikayeleri de derin ve anlamlı. Örneğin “Consistent Survey” isimli yukarıdaki filmde, makineyi çalışır durumda tutmak için kontrol panosunda kendini çözen bir adamı izliyoruz. Hayata dair derin anlamlar taşıyan bir felsefesi var filmin. Bana bir parça Albert Camus’nun Sisifos Söyleni‘ni anımsattı.

Bu yetenekli genç sanatçıyı Vimeo kanalı ve şuradaki diğer profilleri üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Huw Messie