Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzayıp Giden Karantina Günlerinde Yaşam

Uzayıp Giden Karantina Günlerinde Yaşam

Laura Venditti, bir animatör olarak zaman zaman kendini de dahil ettiği kısacık animasyon çalışmalarıyla karantinanın yarattığı ruhsal etkileri dile getiriyor.

Sanatçıların pek çoğu karantina günlerini yaratıcılık için fırsata dönüştürmeyi başardı. Öyle ki kimi zaman üretememin, öylece yatmanın bile kendisi ilham kaynağı oldu. Sosyal medyada da #lockdownart (karantina sanatı veya karantinada sanat) gibi etiketlerle kendine özel bir yer açan bu yaratıcı işlere biz de keşfettikçe yer veriyoruz. Lydia Cambron’ın, Kubrick’in “2001: Uzay Yolu Macerası” filminin finalini karantina dönemine uyarlayarak hazırladığı 2020: An Isolation Odyssey adlı kısa film bence karantina sanatının en büyüleyici örneklerindendi. Yine KEIN ve Erdal İnci ortaklığıyla yaratılan Quarantine.Reimagined de burada anmadan geçemeyeceğim işlerden. Şimdi ise şirin mi şirin animasyonlarıla Laura Venditti var karşımızda.

Karantinada doğan animasyonlar

Stop-motion animasyon sanatçısı Laura Venditti Instagram’da geriye doğru giderek çalışmalarını keşfetmekten keyif alacağınız bir isim. Anahtar kelimesi samimiyet. Karantina döneminde yaptığı işlerle biraz daha dikkat çekmiş sanki. Özellikle de illüstratör ve animatör erkek arkadaşı Aaron Schmit’in tweet’i bunda etkili olmuş gibi görünüyor. Laura, bu tweet’in ardından 24 saat içinde 260 takipçiden 6.000’i aşkın takipçiye yükselmiş.

Bir animatör olarak kendisini canlandırdığı ve “Just me everyday” metniyle yaptığı bu son video paylaşımı, karantina nedeniyle dengesi sarsılan pek çok insanın duygularına tercüman olmuş. 13 bini aşkın beğeni alarak da sanatçının en sevilen işlerinden biri olmuş.

Diğer karantina işlerini de şu paylaşımda bir araya getirmiş. Bunlar genellikle GIF gibi kısa işler. Paylaşımın merkezinde ise karantina boyunca makyaj yaptığı gün çektiği fotoğrafı yer alıyor.

Bunalrın içinde yine en sevdiklerimden biri aşağıdaki animasyon oldu. Burada, kendini eriyerek canlandırırken eriyen kendini tasvir etmiş. Bu tür ayna içinde ayna yaklaşımını seviyor anlaşılan.

Görsel: Instagram