Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karantinanın Pozitif Yanlarına Odaklanan Animasyon Serisi

Karantinanın Pozitif Yanlarına Odaklanan Animasyon Serisi

Kathrin Steinbacher ve Emily Downe öncülüğünde ortaya çıkan ve küresel katılımla gerçekleşen animasyon serisi projesinde salgının olumlu taraflarına göndermeler yapılıyor.

COVID-19 virüsünün yayılımı ile birlikte küresel ölçekte bir karantina dönemi başladı. İngiltere de bu ülkeler arasında yer alıyor. Yaratıcılar bu süreçte insanların evde kalmasını teşvik edecek çizimleri ile ilham oluyor. Londra merkezli birlik Studio Desk’in kurucuları ve aynı zamanda ödüllü yapımcıları Kathrin Steinbacher ve Emily Downe tarafından ortaya atılan proje de motivasyon konusunda yaratıcıların üzerindeki kara bulutları dağıtırken dünyanın dört bir yanındaki insanları bir nevi birbirine bağlıyor.

Animasyon serisi 90’dan fazla sanatçıyı bir araya getirdi

Kathrin Steinbacher ve Emily Downe sanatçılara #flattenthecurve etiketli projeleri için kısa animasyonlar göndermeleri konusunda çağrıda bulundu. Kısa animasyon videoların hazırlanması için yapılan bu çağrıya dünya genelinde 90’ın üzerinde animasyon sanatçısı katılım gösterdi. Her biri 15 saniyeye kadar uzayan videolar birleşip bir bütün bir hikaye ortaya çıkardı.

Günlük konuların, sanatsal ve komik anların yer aldığı animasyon sersinin ilk filmi yayınlandı. Yaklaşık beş dakikalık ilk filmin açılış animasyonunda Angela Stempel’in çizimleri yer alıyor. Bu seride Trang Nguyen, Bryan Lee, Bela Unclecat, Laura Jayne Hodkin, Jenny Jokela gibi sanatçıların farklı uzunluktaki animasyonları bulunuyor.

Kathrin Steinbacher ve Emily Downe gelen animasyonları derliyor

Endüstrinin içinde bulunanların birbirini desteklemesi gerektiğini düşünen ikili bu fikri temel alarak yola çıkıyor. Animasyonun kendi içindeki etkileyici hikaye anlatımını kullanmak akıllarına gelen ilk fikir oluyor. Salgının ülkedeki yayılımının hızlanmasının hemen arından diğer sanatçıların sosyal medya hesaplarından konu ile alakalı yaratıcı işler paylaştığını görüyorlar. Sonra bu hikayeleri birleştirmenin güzel olacağına karar veriyorlar.

Projenin yaratım sürecinde sanatçılar özgür bırakılıyor. Sadece iki temel sınırlandırma bulunuyor. Çizimlerin arasındaki uyumu sağlamak amacıyla belirli bir renk grubun kullanmak ve karantina sırasında yaşanılan olumlu konulara odaklanmak. Yapılan çizimler Google Drive üzerinden paylaşıyor. Kathrin Steinbacher ve Emily Downe onları belirli bir sırada birleştiriyor.

Studio Desk tarafından gerçekleştirilen projede üç animasyon filmin yayınlanması planlanıyor. Kathrin Steinbacher ve Emily Downe filmleri bir iki hafta arayla yüklemeyi düşündüklerini açıklıyor.

Künye

Yönetmen: Studio Desk / Kathrin Steinbacher, Emily Downe
Müzik: Jan Willem de With
Ses Tasarım: Jan Willem de With
Animasyon: Angela Stempel, Trang Nguyen, Bela Unclecat, Laura Jayne Hodkin, Magdalena Kreps, Lewis Heriz, Magali Garcia, Bryan Lee, Gabriella Marsh, Daniela Sherer, Anna Smirnova, Elisabetta Bosco, Gabriela Sibilska, Iulia Voitova, Kyle Xuereb Cuningham, Kiana Naghshineh, Fabian Friedrich, Hannah Brewerton, Nofar Schweitzer,  Jenny Jokela, Rachel Gutgarts, Jodi Lai, Good Golly, Lydia Reid, Amanda Bonaiuto, Amit Cohen, Emily Downe, Liang-Hsin Huang, Alexander Gratzer, Louisa Kohlhoff, Anna Valkanou

Görsel: Vimeo