Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neşeli Yumurtaların Heyecanlı Maceraları: Eggy Pops

Neşeli Yumurtaların Heyecanlı Maceraları: Eggy Pops

Rafa Film tarafından hazırlanan Arda Erdik ve Ayşe Ünal'ın yaratıcılığı sonucu ortaya çıkan Eggy Pops animasyon serisi beş yumurtanın maceralarını işliyor.

Eggy Pops özellikle okul öncesi olmak üzere her yaştan çocuğun ve hatta büyüklerin ilgisini çekecek YouTube üzerinden yayınlanan bir animasyon serisi. Reklamcılık sektöründe başarıları ile dikkat çeken iki isim Arda Erdik ve Ayşe Ünal tarafından yaratılan 3B animasyon serisi Rafa Film çatısı altında yayınlanıyor. Animasyon yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak Türkiye’nin büyük markalarına 50’den fazla animasyon film hazırlayan ikili O İş Cepte kampanyası ile 12 ödülü kazanmıştı. Tatlı Domatesler serisi ile YouTube’da 500 milyondan fazla organik izlenmeye erişmişti.

Arda Erdik ve Ayşe Ünal’ın animasyon sevgisi Eggy Pops serisini ortaya çıkardı

Animasyon filmleri izlemeyi seven ve yeni fikirler ortaya çıkarmaktan oldukça keyif alan Arda Erdik ve Ayşe Ünal, Tatlı Domatesler’in ardından bu hayallerini gerçekleştirmek için Rafa Film’i kurdu. Ardından eğlenceli ve enerji dolu yumurtaların maceradan maceraya koştuğu Eggy Pops serisi ortaya çıktı.

Türkiye’nin en çok ödüle sahip yaratıcı yönetmenlerinden biri olan Arda Erdik 2001 yılından bu yana sektörde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Golden Drum Uluslararası  Yaratıcılık Festivali jüri üyeleri arasında bulunan yaratıcı yönetmen 2016 yılından bu yana Tribal Worldwide İstanbul’un başkanı ve aynı zamanda Türkiye Reklamcılık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi.

Türkiye’nin yetişkinlere yönelik ilk animasyon filmi Kötü Kedi Şerafettin’in eş yönetmenliğini yapan Ayşe Ünal ise CG, 2D ve stop motion dahil olmak üzere animasyon konusunda kapsamlı bir bilgiye sahip. 100’ün üzerinde televizyon reklamının yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Ünal Octopus İstanbul çatısı altında çalışmaya devam ediyor.

Arkadaş canlısı, şakacı, heyecanlı yumurtalar

5 adet yumurtanın yer aldığı seride yumurtaların kendilerine has dilleri olduğu için filmler küresel çapta her çocuğa hitap edebiliyor. Müziklerinin Jingle House tarafından yaratıldığı Eggy Pops’un her bir bölümü yaklaşık bir dakika sürüyor.

Karakterlerin isimleri de yumurtadan (egg) türetilmiş. Eggmo, Peggy, Meggy, Zeggy ve Aleggs her bölümde farklı bir maceraya atılıyor. Toplam 26 bölüm yayınlanması planlanan animasyon serisinin YouTube sayfasında şu anda 10 bölüm bulunuyor.

Rafa Film tarafından yaratılan Eggy Pops serisinin yayınlanan tüm bölümlerini buradan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube