Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hawaii’nin Kış Güneşini Dalgalarla Buluşturan Seri: Winter Surf

Hawaii’nin Kış Güneşini Dalgalarla Buluşturan Seri: Winter Surf

Fotoğrafçı Marina Weishaupt'ın Winter Surf isimli serisinde güneşin sıcak tonları dalgalara meydan okuyan sörfçüler ile kesişiyor.

Fotoğrafçı Marina Weishaupt, doğa, hayvanlar ve çevre konularına odaklanıyor. Eşsiz yapı ve şekillere sahip dağlık alanlarda çekim gerçekleştirmek ise onun için bir tutku. Parlak ve sıcak renklerin yansıdığı karelerde alışılagelmişin dışındaki manzaralar yaratıcı ve yenilikçi yollarla sunuluyor. Almanya’nun Ulm kentinde yaşayan fotoğrafçının yolu Winter Surf seri ile Hawaii’nin Maui Adası’na düşüyor.

Marina Weishaupt sörf meraklılarının peşine takılıyor

Pasifik Okyanusu’nun ortalarda yer alan Maui Adası dünyanın en izole kara parçaları arasında yer alıyor. Kışın Alaska’da meydana gelen büyük fırtınaların yarattığı dalgaların ilk kırılma anı Maui ve çevresindeki adalarda yaşanıyor. Yılın bu zamanlarında adalarda 9 metreye kadar varan dev dalgalar oluşabiliyor. Tabii ki sörfçüler de bu dalgaların peşinden gidenlerden oluyor. Kış zamanı oluşan bu büyük dalgalar sörfçüler için bir meydan okuma noktası haline geliyor. Marina Weishaupt sıcak renklere sahip güneş ışınlarının, dağların ve dalgaların birleştiği bu noktada sörf tahtası ile birlikte keyifli vakit geçirenlerin benzersiz karelerini yakalıyor.

Geçtiğimiz kış döneminde çekilen fotoğraflardan oluşan Winter Surf serisinde güneşin sıcaklığı renklere yansırken sörfçülerin maceracı ruhu dalgaların arasından sıyrılıyor. Gün batımımın getirdiği sıcaklık hissi ve insanların heyecanı karantinada olanlar için dinlendirici ve huzur verici bir etki bırakıyor.

Marina Weishaupt tarafından çekilen diğer fotoğraf serilerine kişisel internet sitesinden Behance hesabından ulaşabilirsiniz. Fotoğrafçı aynı zamanda Instagram hesabından da paylaşımlar gerçekleştiriyor.

Görsel: Marina Weishaupt