Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Uzay Gemisinin Absürt Diyalogları

İki Uzay Gemisinin Absürt Diyalogları

Floaters, fütüristik bir metropolde havada süzülen küçük bir uzay gemisinin karşısına çıkan büyük gemi tarafından sorguya çekilmesini konu alıyor.

Joe Roberts ve Karl Poyzer’in komedi türündeki animasyonu Floaters, iki uzay gemisinin kaptanlarının arasında geçen saçma diyaloglardan oluşuyor. Film bir bilim kurgu metropolünün göklerinde süzülen yalnız bir uzay gemisinin görünmesiyle başlıyor. Bu gemi kendisinden çok daha büyük ve korkutucu bir gemiyle karşılaşıyor. Her iki gemi de aynı kimlik numarasına sahip olduğundan büyük gemi, küçük olana bunun nedenini soruyor. Böylece iki geminin havada asılı bir şekilde sürdürdüğü mizahı bol bir tartışma da başlamış oluyor.

Karantina döneminde ilk animasyon deneyimi

Karantina döneminde yaratılan Floaters, o dönem evden çıkmak mümkün olmadığından özel çözümlerle hayata geçirilmiş. Örneğin seslendirme işi Google Meet üzerinden yönetilmiş ve seslendirmeyi yapan Rachel Stubbings ile Daniel Hoffmann-Gill’in repliklerini kendi iPhone’larıyla kaydetmeleri sağlanmış. Onlardan gelen ses dosyaları bir kılavuz olarak kullanılmış. Bu kılavuz dosyalar, komedi yazarı Jake Yapp’a gönderilmiş ve o da büyük gemiyi seslendirmiş. Filmdeki diyaloğun interkom üzerinden yapılması da bir avantaj sağlamış. Filmdeki tek engel karantina da değil. Daha önce hiç animasyon deneyimi olmayan ikili için bu film ciddi bir meydan okuma olmuş. Filmi hiç insan görüntüsü olmayacak şekilde kurgulamaya karar vermişler. Böylece uzun süredir uzay gemisi çizimleri yapan Karl Poyzer’in usta olduğu alanın dışına çıkmamış olmuşlar. Kendileri için engel gibi görünen bu gibi şeyler işin sonunda onlara avantaj sağlayan şeylere dönüşmüş. Gerçekten uzun zaman sonra ilk kez kahkaha atarak izlediğim animasyonlardan biri olduğunu söylemeliyim.

Görsel: Vimeo