Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Performans ve Estetik Tasarımıyla Oculus Quest 2

Yüksek Performans ve Estetik Tasarımıyla Oculus Quest 2

Oculus Quest 2, bir önceki modeline göre daha hafif ve küçük olmasının yanı sıra yüksek çözünürlük sunuyor.

Facebook’un Oculus VR’ı satın almasının ardından altı yıl geçti. Sanal gerçeklik üzerine yatırımlar yapan şirket süreç içerisinde farklı VR başlıkları modellerini tanıttı. Oculus Quest 2 son katılan sanal gerçeklik başlığı oldu. Bir önceki modelden yaklaşık iki yıl sonra piyasaya sürülen Oculus Quest 2 hem fiyat açısından hem de performans açısından ilerleme kaydetmiş gözüküyor.

Sanal gerçeklikte yüksek kalitede oyun deneyimi

Oyun bilgisayarı veya herhangi harici bir donanım gerektirmeyen bağımsız VR başlığı özellikle sanal gerçeklik oyunları tutkunlarını sevindirecek yeniliklerle geliyor. Daha hızlı işlemcisi ve yüksek çözünürlüğüyle oyun oynayış sırasında performans açısından daha iyi bir deneyim sunuyor. 1832 x 1920 çözünürlüklü LCD ekran bir önceki nesle oranla yüzde 50 daha verimli sonuç veriyor.

Ayrıca oyun kumandaları yerine sanal gerçeklikte sadece elleri kullanarak oyunu oynamak mümkün. Başlığın ön kısmında yer alan kameralar ve dokunmatik hareket denetleyici sayesinde oyun kumandalarına gerek kalmıyor. Başlık el hareketlerini oldukça hassas bir şekilde algılıyor. Ancak şu anda piyasada el takibini destekleyen pek fazla oyun olmadığı için bu özellik şimdilik çok kullanılmayacak gibi duruyor.

Tasarım kullanımı kolaylaştırıyor

Oculus Quest 2 tasarım açısından da bir önceki modele göre fark yaratıyor. Yaklaşık 500 gram ağırlığında olan yeni VR başlığı daha yumuşak ve kumaş kafa kayışıyla rahat bir kullanım sunuyor. Ağırlığın hafiflemesindeki en büyük etken yüzde 29 oranında hafifleyen pil bölümü. Bu pil ile kesintisiz olarak 3 saate varan kullanım sunuyor. Oculus bu pile ek olarak başlığa harici olarak takılabilecek bir pil paketi sunmayı planlıyor. Bu sayede kullanım süresini iki katına çıkarmayı hedefliyor.

6 GB RAM kapasiteli sanal gerçeklik başlık seti 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneğiyle sunuluyor. Oculus Quest 2 modeli temel donanımıyla birlikte 299 dolar başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor. Bir önceki modele göre 100 dolar daha ucuz. Ayırca ön siparişler de alınmaya başlandı.

Oculus Quest 2 tanıtım videosuyla birlikte tanıtılan oyunlara ve iş hayatında neler yapılabileceğiyle ilgili videolara Oculus’un YouTube  sayfasından ulaşabilirsiniz.

Görsel: YouTube