Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kahramanın Sorgulayan Yolculuğu: I am Here

Kahramanın Sorgulayan Yolculuğu: I am Here

Eoin Duffy, yeni kısa animasyonu "I am Here" ile izleyicileri kendilerine sorabilecekleri sorularla yüz yüze bırakıyor.

Yönetmen Eoin Duffy, adını bilmediğimiz bir kahramanın yolculuğuna çıkarıyor animasyonunda bizi. Beş dakika boyunca varoluşunu sorgulayan, daha yüce bir anlamın peşinde evreni dolaşan bir isimsiz kahramanı izliyoruz. Uzay zaman boşluğunda salınan kahraman, bizim kendimize sorduğumuz soruları yüksek sesle söylüyor. Her bir cümlesi sizi de düşünmeye itiyor izlerken.

Grafik tasarımcıyken animasyona kayan Eoin Duffy, “I am Here” animasyonunda, glitch efektlerden de beslenen uzay ve zamana dair sorgulamalarını aksak bir görsellikte bize sunuyor. “I am Here” boyutsuz çizgilere sahip olmasına rağmen metinle ses ve görsel birleşince çizgi de boyutlanıyor ve sizi evrende bir tura çıkarıyor. Ta ki isimsiz kahraman dünyadaki gerçekliğe geri dönene dek.

Nihilist Düşüncelerin Keşfi

Adından da anlaşıldığı gibi “buradayım” diyor Eoin Duffy. Uzay, zaman, mekanda kaybolan tüm sorularıyla buradayım diyor. John Black ise bu filmin ayrı bir uzayda dolaştıran müziği yaratmak için birçok farklı sesten faydalanmış. Aksak, bozuk sesler, cızırtılar… Sesler deneysel bir şekilde bir araya geliyor ve uzay boşluğuna kulaç attırıyorlar. Hele bir de kulaklıkla izliyorsanız Kanadalı aktör Nicholas Campbell ve John Black iki elinizden sizi tutup yüzmeyi öğretiyor adeta. 

I am Here izlemesi keyifli bir animasyon. Birçok şeye ayırdığımız 5 dakikamız varken bu animasyona da 5 dakika ayırmayı unutmayın.

Görsel: I am Here