Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Bir Gezegen Keşfeden Astronot Köpeğin Hikayesi

Yeni Bir Gezegen Keşfeden Astronot Köpeğin Hikayesi

Sunbelly, kıyamet sonrası Dünya'yı terk eden ve yaşayabilecekleri bir gezegen arayan köpeklerin yeni bir gezegenle tanışma hikayesini konu alıyor.

ABD’li animatör, illüstratör ve sanatçı Jordan Speer; Sunbelly isimli 16 dakikalık kısa animasyonunda, uzay keşfine çıkan bir geminin hikayesini işliyor. Filmin başkahramanı insan değil, bir köpek. Kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmış bir köpek topluluğunun – hatta bazıları takma uzuvlara sahip biyonik köpekler – yeni gezegen arayışını olabilecek en renkli anlatımla ele alıyor.

Sunbelly

Sunbelly’nin ilk 3 dakikası köpek şeklinde bir tasarıma sahip uzay gemisinde yapılan yolculuk sahnelerine odaklanıyor. Ardından bu gemiden fırlatılan köpek kafası şeklindeki bir araç, ölü bir gezegene iniyor. İçinde de tıpkı gemiye benzeyen şirin mi şirin bir köpek kaşif olduğunu görüyoruz. Uçsuz bucaksız bir çöle benzeyen gezegende, köpeğin aracını böcek şeklinde bir başka robotik varlık karşılıyor. Böcek, köpeği düşman olarak algılayıp aracını düşürüyor ve onun hafızasını okuyor. Böylece Dünya’da yaşanan felaketleri köpeğin gözünden izliyoruz. Hayatta kalan köpeklerin Dünya’dan köpek şeklindeki uzay gemisiyle ayrıldığını görüyoruz.

Ölü bir gezegene hayat veren köpekler

Köpek kahramanımız, düşen aracından inip ölü gezegene ayak basıyor. Köpeğin ayak basmasıyla ölü gezegen canlanıyor, rengarenk bir görünüm almaya başlıyor. Her yer nefis bir bitki örtüsüyle ve su kaynaklarıyla bezenmeye başlıyor. Bunun ardından da köpek şeklindeki büyük gemide olan diğer köpeklerin bu gezegene indiğini görüyoruz. Köpekler bulundukları yeri sevgi dolu varlıklarıyla güzelleştiriyorlar. Öyle ki robotik böceğimiz bile rengarenk gerçek bir böceğe dönüşüyor.

3 hafta önce Vimeo’da yayınlanan film, Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış. Jordan Speer filmi prodüksiyon şirketleri Encyclopedia Pictura, End Cue, ve Nice Try ile birlikte hayata geçirmiş.

Özenle seçtiğimiz diğer kısa animasyonlara buradan göz atabilirsiniz.

Sunbelly

Sunbelly

Künye:

Yazar, yönetmen ve animatör: Jordan Speer
Yapımcı: Andrew Kortschak, Alex Plapinger, Sean Hellfritsch, Isaiah Saxon
Ortak Yapımcı: Lisa Ciuffetti, Nick Plett
Tasarımlar: Robert Beatty
Skor: Kaitlyn Aurelia Smith

Görsel: Vimeo