Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpeklere Özel Sadakat Programı

Köpeklere Özel Sadakat Programı

Evcil hayvan mağazaları Musti, RFID teknolojisini kullanarak köpeklere özel bir sadakat programı geliştirdi.

Müşterinin sadakatini ödüllendirmek yeni bir şey değil ama müşteri ya bir köpekse? Finlandiyalı evcil hayvan mağaza zinciri Musti’nin köpeklere özel sadakat programı, dünyada bir ilk olabilir. TBWA\Helsinki tarafından geliştirilen çalışma; tasmaya takılan bir RFID çipi  çalışıyor.

Biscuit” adını taşıyan akıllı tasma, aslında tasmaya takılan kemik şeklide bir tasma süsü. Köpeğin boynuna takılan, sevimli görünümlü bu süsü; bir RFID çipi içeriyor. Bu sayede köpek mağazaya girdiğinde çalışanlar köpeğin verilerine erişiyor. Köpeğin ismi, doğum günü, en sevdiği ödül kurabiyesi gibi bilgiler yardımıyla köpekler mağazada karşılanıyor. Onlara özel, kişiselleştirilmiş bir hizmet alabiliyor.

Finlandiya köpeksever bir ülke, 650 bin köpek var. Dolayısıyla bir hayvan malzemeleri mağazasının, hayvan sahiplerini değil; hayvanlarının kendilerini müşteri olarak tanımlaması gayet mantıklı. Dolayısıyla kurulan sadakat programı da insanları değil; hayvanları kapsıyor. Bir de köpekler ödemelerini kendilerini yaparsa, tam olacak.

Cihaz, 4 Ekim, Dünya Hayvanlar Günü’nde Helsinki’de tanıtıldı. Düzenlenen etkinlikte köpekler yine unutulmamıştı; köpekler için özel bar, tadım menüsü, tırnak salonu gibi tatlılıklarla hedef kitlenin köpekler olduğu bir kez daha vurgulanmıştı.

Künye:

Reklamveren: Musti Groups
Reklam Ajansı: TBWA/ Helsinki

Görsel: Biscuit