Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyahatlerinizden Bir Parça Taşıyan Kartpostallar

Seyahatlerinizden Bir Parça Taşıyan Kartpostallar

Haruka Shinji, seyahatlerinizde yaşadığınız deneyimleri aktarırken bulunduğunuz yerlere ait numuneler de ekleyebileceğiniz kartpostal tasarımı ile sevdiklerinize daha güçlü mesajlar gönderebilmenizi amaçlıyor.

Seyahatleriniz sırasında yaşadığınız deneyimleri, başınızdan geçen hikayeleri sevdiklerinize anlatırken hikayenizi destekleyecek somut bir şeylere ihtiyaç duydunuz mu hiç? Örneğin seyahatiniz sırasında ilk kez dalından koparıp yediğiniz bir meyvenin yaprağını sevdiğiniz bir kişiye yaşadığınız heyecanı da aktaran bir yazılı mesajla göndermek nasıl olurdu? Tren biletinizi, kafede bulduğunuz bir gazetedeki küpürü, göçmen kuşlardan arta kalan bir tüyü, gezdiğiniz sanat galerisindeki broşürden bir parçayı saklayıp sizin yolunuzu gözleyenlere göndermek kulağınıza nasıl geliyor? Tokyo’da çalışmalarını sürdüren illüstratör Haruka Shinji, bu şekilde numuneler ekleyebileceğiniz Preserve Your Travel Card adlı bir kartpostal tasarımı projesine imza attı.

Sehayat hikayeni somut bir numuneyle destekle

Haruka Shinji, pencereli kartpostallarını çok basit bir mantıkla tasarlamış ki yaratıcılıkta en zor olan şey de basit olanı hayal edebilmek. Numunenizi minik bir şeffaf dosyaya koyar gibi, şeffaf kanatların arasına sıkıştırıyorsunuz. Ardından bu numune ile ilgili hikayenizi de kısaca yazarak kartı seyahatinize dair hikaye anlatan minik bir müzeye dönüştürüyorsunuz. Aslında el yapımı olarak herkesin gerçekleştirebileceği kadar basit bir tasarım. Ancak yine de Shinji’nin tasarımı kadar sade ve şık bir kart tasarlamak kolay değil. Bir de kartın teslimat aşamasında kırılmadan, içindeki numune düşmeden güvenli bir şekilde ulaşması konusunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Sık seyahat eden bir tasarımcı

Haruka Shinji sık seyahat eden bir sanatçı. Üniversite için Londra’ya taşınmadan önce çocukluğu Seul ve Şanghay’da geçmiş. Londra’da sanat eğitimini tamamladıktan sonra Tokyo’ya geri dönmüş. Bu nedenle böyle bir kart tasarlaması çok da sürpriz değil. Çalışması, bir kart tasarımı yarışmasında ödül almasının ardından Tokyo’da bulunan Fukunaga Print tarafından üretime geçirilmiş. Hatta ürünü Spoon & Tamago’dan edinmek mümkün.

Siz siz olun seyahat ettiğiniz doğal alanlarda sırf hatıra olsun diye dalından canlı bir bitkiyi koparmaktan kaçının. Bunun yerine orman tabanında, dalından kopmuş pek çok numunelik bitki bulabilirsiniz. Her şey dalında, canlıyken güzel!

Sanatçının güncel çalışmalarını Facebook ve Instagram sayfalarından takip edebilirsiniz. Takip ederseniz, birbirinden şirin illüstrasyonlarıyla da tanışmanız mümkün.

Görsel: Spoon & Tamago