Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple iPhone 14 Pro’nun Köpek Protezi Tasarımında Nasıl Kullanıldığını Anlatıyor

Apple iPhone 14 Pro’nun Köpek Protezi Tasarımında Nasıl Kullanıldığını Anlatıyor

Apple, Shot on iPhone serisinde bu defa engelli hayvanlar için protez üreten 3DPets’in iPhone 14 Pro'nun gelişmiş özelliklerinden nasıl faydalandığını anlatıyor.

26 Ağustos Dünya Köpekler Günü yaklaşırken yayınlanan “Trip’s Story” ve “The Invincibles” videoları, Apple’ın #ShotoniPhone geleneğine bağlı kalınarak iPhone’la çekilmiş. Videolarda, protez üreten küçük işletme 3DPets’in, her hayvana özel yapay uzuv yapmak üzere iPhone 14 Pro’yu nasıl kullandığı ve tüylü dostlarımızın bu sayede nasıl eski neşelerine kavuştukları gösteriliyor.

LiDAR ve TrueDepth sayesinde her köpeğe özel protezler yapılıyor

3DPets, sürecin ilk aşamasında amiral gemisi niteliğindeki modelin LIDAR yeteneklerinden faydalanarak 3B vücut taraması yapıyor. Birkaç saat önce yayına giren The Invincibles genel bir tanıtım filmi niteliğinde. Dün yayına giren Trip’s Story isimli video ise, bacağını kaybetmiş olan Trip isimli köpeğin hikayesine odaklanıyor.

iPhone 14 Pro’nun LiDAR Tarayıcısını ve TrueDepth kamerasını kullanan 3DPets, her köpeğin kendine has beden yapısı için doğru 3B taramaları bu yolla oluşturuyor. Daha sonra ekip, kullanıcının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir kalıp tasarlamak için bilgisayarlarındaki özel bir yazılımı kullanıyor. Ardından da esnek bir Termoplastik Poli-Üretan (TPU) malzeme kullanarak 3 boyutlu baskıyla protezi üretiyor.

Kampanya, TBWA\Media Arts Lab imzasını taşıyor. Çekimleri yapan ve yöneten ise India Sleem (@indiasleem).

Instagram’da videoların şöyle şirin mi şirin bir başka versiyonu daha paylaşılmış:

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

apple (@apple)’in paylaştığı bir gönderi

iPhone 14 Pro Köpek Protezi iPhone 14 Pro Köpek Protezi iPhone 14 Pro Köpek Protezi iPhone 14 Pro Köpek Protezi

Mercedes-Benz de geçtiğimiz ay böyle içimizi ısıtan bir hikaye ile çok konuşulmuştu. Arka bacaklarını kazada kaybeden Bunny için sosyal medyada yapılan yoruma duyarsız kalamamış ve ona özel bir Mercedes-Benz yürüteç yaratmıştı.

Bacaklarını Kaybeden Köpeğe Mercedes-Benz’den Yürüteç

Künye:

Reklamveren: Apple
Ajans: TBWA\Media Arts Lab
Yönetmen: India Sleem
Fotoğrafçı: Leeor Wild

Görsel: Apple