Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ev Gibi Bir Hibrit Çadır

Ev Gibi Bir Hibrit Çadır

Thecatal, büyük boy şişme çadırı Magic Fort ile otomobili de içine alabilen 40 metrekarelik bir konaklama alanı sunuyor.

Çoğu araç üstü çadır, ilave tenteler ve yan duvarlar ile yer çadırına dönüşebiliyor. Thecatal’ın yeni şişme çadırı Magic Fort ise süreci tersine çeviriyor. Bu devasa şişirilebilir yer çadırı, hem barınma alanı hem de garaj görevi görüyor. Kullanıcı otomobilini veya SUV’sini içeriye yerleştirip ikinci kat ekleyerek kendine adeta dıbleks bir barınma alanı yaratabiliyor. Bu sayede araç içi yaşam alanının bir parçası haline getiriyor. Ayrıca çadırda konaklayan herkes kıyafet değiştirmek, eğlenmek veya sadece dinlenmek için özel alana sahip olabiliyor.

Thecatal, benzersiz Boundary çadır serisi için şu anda bir Kickstarter kampanyası yürütüyor. Serinin amiral gemisi olan Magic Fort, 12 kişilik kapasiteye sahip. SUV, kamyonet veya sedan için özel olarak tasarlanmış devasa bir garaj niteliğinde. Çadırın zemini, 40 metrekarelik alana yayılıyor. Anlayacağınız tipik bir kamp çadırından ziyade neredeyse bir stüdyo daire gibi.

Magic Fort, otomobil çıktığında da ayakta duruyor

Magic Fort’un ana çadır gövdesini şişirdikten sonra kullanıcılar, araçlarını büyük orta girişten geçirebiliyor ve şişirilebilir ilmikli şilteyi aracın tavanına yerleştirebiliyorlar. Çadır kapakları daha sonra iç alanı daha iyi kapatmak için aracın çevresine sabitleniyor. Bir dizi kayış ve karbon fiber direk, şişirilebilir yatağın konumunu güçlendiriyor. Aynı zamanda kurulumu farklı boyut ve araç tavanı stillerine göre ayarlamayı ve sabitlemeyi mümkün kılıyor. Böylece kullanıcılar, bu çatı katına hasar vermeden aracı oradan çıkarma imkanına sahip oluyor. Dolayısıyla Magic Fort, araç olmadan büyük, bağımsız bir yer çadırı olarak da kullanılabilliyor.

ev gibi buyuk çadır

Magic Fort, bir dizi bölme duvar ve ağ ile bölünmüş iç odalarıyla kullanıcılara konfor sunuyor. Özellikle bazı alanlar yatak odası, soyunma odası, oturma odası ve film gösterim odası olacak şekilde farklı tasarlanmış. Örneğin uyumak ve film izlemek için iç mekanı karartan bir odası bulunuyor.

Magic Fort, içinde herhangi bir araç olmadan büyük, bağımsız bir yer çadırı olarak da kullanılabiliyor demiştim. Çeşitli kapılar ve kanatlar yukarı kaldırılıp sabitlendiğinde yaklaşık 60 metrekarelik bir barınma alanı sağlıyor.

Thecatal, istendiğinde hava akışını artırmak için özel havalandırmalı, dört mevsim yalıtımlı bir tasarım vadediyor. Silikon kaplamalı 70D naylon gövde kumaşı, hem suyu hem de UV ışınlarını geçirmiyor. Thecatal, hibrit şişirilebilir/sert kutuplu çadır iskeletinin ve gergi kayışlarının şiddetli rüzgarlara dayanacağını söylüyor. Çatıda, çadır ısıtıcısı veya soba için kullanılabilecek fermuarlı bir soba girişi bulunuyor.

Thecatal’ın tasarımı oldukça benzersiz olsa da, sade bir kamp deneyimini sevenler için biraz büyük, karmaşık ve pahalı görünse de geniş ailelerin ya da etkinlik buluşmalarının tercihi olabilir. Magic Fort katlandığında, 55 kg ağırlığa sahip iki ayrı çanta halinde taşınabiliyor.

Büyük çadırlar ilginizi çekiyorsa bu çift katlı çadıra ve şu ayaklı çadıra da göz atmak isteyebilirsiniz. Tüm sıra dışı çadır haberlerimize ise buradan erişebilirsiniz.

ev gibi buyuk çadır

Görsel: Thecatal, Kickstarter