Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suyun Üzerine de Kurulabilen ve Yüzdürülebilen Ayaklı Çadır

Suyun Üzerine de Kurulabilen ve Yüzdürülebilen Ayaklı Çadır

Dookan karada ve suda farklı amaçlarla kullanılabilmesinin yanı sıra ayakları sayesinde dış etkenlere karşı korumalı geniş bir konaklama alanı sunuyor.

Dookan çadır; yalnızca toprağa değil su ve hava elementlerine de odaklanan bir tasarıma sahip. Klasik kamp deneyimine önemli değişiklikler katmak için yaratılmış. Tercihe göre kısa veya uzun bacaklar üzerine kurulabilen çadır; zeminden gelecek rahatsız edici unsurları (engebeli zemin ya da böcek ısırması gibi) tamamen devre dışı bırakıyor. Daha serin ve esintili bir uyku için ideal olduğu belirtiliyor. Üst kattakiler, düz asma zeminin keyfini çıkarırken, alt kattaki hamaklarla 2 kişinin daha keyif yapabileceği bir alan sunuyor. Çadır başlıkta da belirttiğim gibi, su üzerine kurulabiliyor ki bu da ayrı bir keyif ve yazın da serinlik sağlayan bir seçenek.

Dookan çadırın yaratıcısı New Yorklu bir girişim olan Handybro. Çadırın çoklu konfigürasyonlarının değişmez temelinde 2,01 x 2,01 metrekarelik trambolin benzeri bir parça bulunuyor. Bu platform tek başına rahat bir zemin üstü divan olarak da kullanılabiliyor. Ancak ana kullanım amacı bir gündüz kabini ve gece barınağı oluşturmak için çadırın zemini olmak. Zemin, kısa bir ayak seti ile yerden 41 cm yüksekliğe kurulabiliyor. Tercihe göre 119 cm’lik uzun ayaklar üzerine de kurulabiliyor.

Çadırın etekleri alt katı kapattığında Dookan 2 katlı bir barınma alanı haline geliyor

Çadırın kendisi hava koşullarına dayanıklı poli-pamuklu kumaştan yapılmış. Dört tarafında ayarlanabilir açıklıklar olan havadar bir yapı. Ön ve arka giriş kumaşı köşelere sabitlendiğinde, sıcak günler için serin bir güneşlik işlevi görebiliyor. Ek havalandırma ve doğrudan gökyüzünü izleyerek uyumak isteyenler için dört panelli bir örgü çatısı var. Bu açıklıkların tümü sert havalarda ve serin gecelerde kapatılabiliyor ve ağ çatının üzerine şeffaf bir koruyucu eklenebiliyor.

Çadırın etekleri aşağı indirildiğinde ayaklarının etrafını duvar gibi kapatıyor. Böylece alt akatta da korunaklı bir konaklama alanı sunuyor. Elbette korumalı bir zemini olmayan bir alan bu.

Handybro, kazıksız olarak saatte 35 km hıza kadar dayanabiliyor. Tamamen kazıklandığında bunu ikiye katlayacağı belirtilmiş. Hatta bunu kanıtlamak için bazı test videoları çekmişler.

Dookan zemini sağlam bir çadır olduğundan bir çift sörf tahtasının üzerine takılabiliyor. Açık bir platform veya tam bir çadır olarak kürek veya küçük motor yardımıyla su üzerinde yüzdürülebiliyor. Dolayısıyla su üzerinde balık tutma, yüzme veya güneşlenme amacıyla kullanılabiliyor.

Çadırın iskeleti 23 kg civarında olduğundan hafif araçlarla seyahat etmeyi seven kampçılar için uygun sayılmaz. Hatta çadırın kumaşı 11 kg civarı ve diğer ek unsurlar (merdiven, çatı örtüsü gibi) 8,6 kg ağırlıkta. Çadırın çerçevesinin 15 dakikada kurulabildiği belirtilmiş.

Kickstarter’da fonlanmakta olan çadır, çoktan hedefinin 10 katı desteği aşmış durumda.

İlginç tasarıma sahip diğer çadır haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter