Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çift Katlı Çadır

Çift Katlı Çadır

Collectif VOUS tarafından tasarlanan SuperPausée, asma katı ve geniş hacmiyle doğanın ortasında ev konforu sunuyor.

Çadır denince mümkün olduğunca kolay taşınabilir, hızlı kurulabilir kompakt bir tasarım canlıyor gözümüzde. Hamak – çadır, uyku tulumu çadır, yüzen çadır gibi çağdaş çadır örneklerine de sıkça yer veriyoruz Bigumigu’da. Peki kalabalık bir aile ya da arkadaş grubuyla olabildiğince büyük iki katlı ev gibi bir çadırda kaldığınızı hayal ettiniz mi? Fransız mimar ve tasarım kollektifi Collectif VOUS tarafından tasarlanan SuperPausée bu hayali gerçekleştirebilecek türde bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

SuperPausée ile çadırda ev konforu

Kanada tipi çadırlardaki ahşap iskeletin yerini çelik boruların aldığı ve iki çadırın üst üste binmiş gibi göründüğü bir makro çadır. Çadır kavramının kodlarıyla oynayan geometrisi, belirgin hafifliği ve farklı tekstil malzemesiyle kampçılığa alışılmadık bir övgü niteliğinde. Geleneksel çadırlardaki gibi yalnızca kol kuvvetiyle monte edilebiliyor. Çadırın üst katına ait parçalar dahil tamamı zeminde monte ediliyor. Daha sonra katlanır bir kamp taburesi gibi ayakları bir araya getirilerek dikiliyor.

Açık hava oteli La Belle Folie‘de beş kişiyi ağırlayacak şekilde tasarlanan SuperPausée, misafirlerine asma katı dahil 50 m²’lik bir alan sunuyor. Alt katta oturma odası, mevsimlere göre çıkarılabilir bir parça sayesinde kış bahçesine dönüşebilen kapalı teras, banyo ve tuvalet yer alıyor. Yerden 4 metre yükseklikte konumlanan orman manzaralı üst kat ise yatak odası olarak kurgulanmış. Yatak odasının uzantısı olan açık hava trambolini ise ziyaretçilerin yıldızların altında gecelerin tadını çıkarmasına olanak tanıyor. Üst ve alt kat birbirine asma bir merdivenle bağlanmış. Çadırın 4 büyük üçgen duvarı orman manzarasına açılıyor. Çadırı kaplayan çift katlı tekstil malzemesi, güçlü bir yalıtım ve su geçirmezlik sağlıyor.

SuperPausee SuperPausee

Görsel: Collectif VOUS