Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafikte Öfkeyi Dindirmek İçin Mesaj Ekranı

Trafikte Öfkeyi Dindirmek İçin Mesaj Ekranı

RoadWayve, sürücüler arasındaki iletişimi güçlendirerek trafikte yaşanan gerginlikleri azaltmayı hedefliyor.

En sakin insanlar bile zaman zaman trafikte öfkesini kontrol etmekte zorlanıyor. Stresli kent yaşamının etkisiyle tahammül sınırları da oldukça daralmış durumda. Ufak hataları tolere edebilmek kadar nezaketli tutumları takdir etmek de önemli elbette. Nezaketin devamı ve diğer sürücülere de yayılması için bu gerekli. Peki trafikteki iletişim jest ve mimiklerin ya da bağırıp çağırmanın ötesine geçip, daha belirgin bir hale gelseydi bunun sonuçları nasıl olurdu? Otomobil camına yerleştirilen mesaj ekranı RoadWayve, bunun trafikteki öfkeyi azaltacağı inancıyla tasarlanmış.

İletişimi artırarak trafiği daha güvenli hale getirmek için RoadWayve

Yüksek çözünürlüklü LED ekran RoadWayve sürücüler arasındaki iletişimi güçlendirerek trafikte stres seviyesi daha düşük ve güvenli bir atmosfer yaratmayı hedefliyor. Otomobilin arka camına monte edilmek üzere tasarlanan RoadWayve kendi uzaktan kumandası Wayvemote veya akıllı telefon üzerinden kendi mobil uygulamasıyla kumanda edilebiliyor.

Sürücü bir hatası olduğunda ekranda özür mesajı, nezaket gördüğünde ise teşekkür mesajı yayınlayabiliyor. Bu türden standart mesajların yanı sıra yaşadığı bölgenin şartlarına göre özelleştirilmiş mesajlar da ekleyebiliyor.

RoadWayve ekranında, 50 feet (15,24 m) mesafeye kadar yüksek görünürlük ve 120° görüş açısı sağlayan bir LED matris kullanılmış. Yüksek menzil ve sıfır gecikme sağlayan Bluetooth 5.0 ile donatılmış cihaz, hatchback, SUV ve hatta limuzin gibi uzun araçlar dahil her tür modelde mesajları anında ekrana iletebiliyor.

MOD Worldwide’dan John Stanley, Nina Stanley, Harsha Venna ve Harshit Aggarwal tarafından tasarlanan cihaz Kickstarter’da başarıyla fonlanmış. Ekran vantuzlarıyla kolayca arka cama takılabiliyor. Basit kullanıcı arayüzü, sürücünün dikkati dağılmadan cihazı kontrol edebilmesini sağlıyor. Zaten sesli komutlarla da mesaj girmek mümkün.

Ne dersiz, bu tür bir araç Türkiye’de de faydalı olur mu?

Görsel: Kickstarter