Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota Camry’den Daha Güvenli Bir Bisiklet

Toyota Camry’den Daha Güvenli Bir Bisiklet

Toyota Camry için yaratılan bisiklet prototipi otomobilin güvenlik özelliklerini bisiklete entegre ederek daha güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Güvenlik alanını sahiplenen otomobil markası Volvo, 2015 yılında LifePaint isimli bir boyayı piyasaya sürmüştü. Bisikletçiler için gece görünürlük sağlayan bu boya ile Volvo, bisikletçilerin güvenliğini artırmayı ve trafik kazalarını azaltmayı hedefliyordu. Şimdi ise Toyota Camry, güvenlik özelliklerini anlatmak için bisiklet dünyasına eğilen bir çalışmayla gündemde.

ABD’nin 5 farklı eyaletinde varlık gösteren Southeast Toyota Distributors ve reklam ajansı 22squared, Toyota Camry’nin üstün güvenlik donanımlarını anlatmak için New York merkezli bisiklet üreticisi Priority Bicycles bir araya geldi. “Safer Bike” isimli proje kapsamında ortaya çıkan son teknoloji bisiklet; artırılmış güvenlik özellikleriyle bisikletçinin güvenliğini ön plana koyuyor.

Camry’nin Güvenlik Teknolojisini Bisiklete Entegre Eden Çözümler

Yaratılan prototipte, bisiklet sürücülerine yönelik pek çok çözüm bulunuyor. Eklenen güçlendirilmiş sensörler, çok renkli bir ışık paneli aracılığıyla sürücüyü fazla yakın objeler hakkında uyarıyor. Bisiklet hızlandıkça yukar aşağı hareket eden far, görünürlüğü artırıyor. Bisiklet üzerinde kullanılan donanımlar otomobilin içerisindeki teknolojiye atıf yapıyor ya da bir şekilde onu taklit ediyor. Hatta bisikletin kornası Toyota Camry’nin kornasının çıkardığı sesi çıkarıyor.

camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_ camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_ camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_ camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_ camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_ camry_22squared_toyota_safer bike_abd_bigumigu_

Proje kapsamında bisiklet güvenliğine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla pek çok başka destekleyici çalışma da bulunuyor. Science Channel sunucusu Mike Senese’in de dahil edildiği projede, bisikletlilerin trafikte daha güvenli olabilmeleri için yapılabilecekler konuşuluyor. Bu yolla, yılda 45 bin bisikletlinin karıştığı, 1000 bisikletçinin ise hayatını kaybettiği trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor. Aynı zamanda Toyota, marka olarak “güvenlik” konusuna verdiği önemi de pekiştirmiş oluyor.

Şu an için Toyota Camry’nin bisikleti sadece bir prototip. Ancak bisikletlerin daha güvenli hale getirilmeleri için yapılabileceklere önemli bir örnek. Yakın zamanda trafikte bu tarz bisikletler görmemiz çok da uzak bir ihtimal değil.

Künye:

Reklamveren: Southeast Toyota Distributors
Reklam Ajansı: 22squared
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: John Stapleton
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kevin Botfeld
Yaratıcı Yönetmen: Mitch Segall, Eric Burke
Dijital Sanat Yönetmeni: Stephen Bridges
Entegre Yapım Yönetmeni: Matt Silliman
Yaratıcı Operasyon Yönetmeni: Amanda Ferber
Müşteri İlişkileri Grup Yönetmeni: Julie Winner
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Christina Kendall
Müşteri Temsilcisi: Kelsey Ann Williams
Yönetmen: Jay Buim
Yaratıcı Yönetmen: Falk Eumann
Teknoloji Yönetmeni: Sun Komen
Yönetici Yapımcı: Adrianne McCurrach
Yapımcı: Alexis Celic
Kurgu Şirketi: Captain and the Fox
Kurgucu: Moss Levenson
Beste: Ben Rosen
Ses Kayıt ve Miksaj: Bare Knuckles
Ses Mühendisi: Chris Basta C1

Priority Bicycles:
Kurcu ve CEO: Dave Weiner
Eş Kurucu ve Yetkili Pazarlama Yönetmeni: Connor Swegle
Teknoloji Tasarım Yönetmeni: Mike Senese
Pazarlama ve Yaratıcı Yönetici: Lauren Jones
Mekanik ve Bisiklet Tasarım Yönetmeni: Steve Szejnrok

Görsel: YouTube