Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota’dan Gerçek Dünyanın İçinde Fiziksel İnternet Sitesi

Toyota’dan Gerçek Dünyanın İçinde Fiziksel İnternet Sitesi

Toyota RAV4 için seçilen hedef kitlenin karşısına bisiketlet turunda çıkan marka benzersiz şekilde test sürüşüne ikna ediyor.

Toyota hedef kitlemiz aktiviteden vakit bulup internet sitemize girmiyorlarsa biz onların geçtiği yerlere gireriz, onlar da internet sitemizi ziyaret etmiş olur demiş.

DraftFCB Johannesburg ve dijital ajansı Hellocomputer ile geliştirdiği projede Toyota Afrika, Toyota RAV4 ürünü için hedef kitle olarak profesyonel dağ sporlarıyla uğraşan ve internet yerine vaktini doğada geçiren insanları seçiyor. Bunun için de Johannesburg’ta Bryanston Bisiklet Parkı’nda bisiklet yolu üzerinde test sürüşüne iknaya giden bir oyun başlatıyor. Kurbanların bundan haberi yok.

Markanın ve modelin internet sitesindeki bilgilerini fiziksel gerçek birer internet sitesi olarak üreten ajanslar parkur üzerine 1.8 kilometre boyunca belli aralıklarla önemli içerikleri sıralıyorlar. Fiziksel internet siteleri statik değil, sensörler ve arkasındaki mekanizma yardımıyla kablosuz ağa bağlanıp değişebiliyor. Modeller, Tasarım, Güvenlik, İç tasarım, Rezervasyon ve Test Sürüşü olmak üzere ayrı ayrı menünün ilgili tüm bölümleri insanlar içinden geçerken açılıyor. Bisiklet sürücüleri geçerken bir butona basmak zorundalar, böylece menüde devam edebiliyorlar. Aynı zamanda yine bir butona basarak deneyimlerini tweetleyebiliyorlar.

Deneyim boyunca sürücülerin karşısına çıkan diğer sürprizleri ve mekanizmadaki tüm ayrıntıları anlatmak imkansız, video şahane.