Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gittiğiniz Ülkenin Dilini Bilmiyorsanız Uzaylıdan Farkınız Yok

Gittiğiniz Ülkenin Dilini Bilmiyorsanız Uzaylıdan Farkınız Yok

Dil uygulaması Babbel, seyahat ettiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız size neden uzaylıymışsınız gibi davrandıklarını esprili bir dille anlatıyor.

Başka ülkelere seyahat ediyorsanız en büyük yaşanılan sıkıntılardan birinin o ülkenin insanlarıyla anlaşmak olduğunu biliyorsunuzdur. Evet, tüm dünyada yaygın olarak İngilizce konuşuluyor ama herkes konuşmuyor hatta bazı ülkelerde İngilizce bilen bulmak dahi zor oluyor. Kendimizi el kol hareketleriyle ya da her dile yerleşmiş bazı kelimelerle anlatmak zorunda kalıyoruz. Bir yerde internet arıyorsanız “wi-fi” diyerek belki derdinizi anlatabilirsiniz ama bir yere gidecekseniz derdinizi anlatmanız zorlaşabilir. Ya da acıktınız diyelim el kol hareketleriyle anlatmanız yetersiz kalabilir.

Neyse ki teknoloji gelişiyor ve uygulama dünyası genişliyor. Artık telefonumuza indirdiğimiz uygulamalarla gideceğimiz yerin dilinde bazı cümleleri öğrenebiliyoruz. Dil uygulaması Babbel’in de yeni reklamı bize bu anları esprili bir dille gösteriyor ve gittiğimiz yerde oranın insanlarıyla anlaşamazsak nasıl bir uzaylı olduğumuzu resmediyor.

Bir Dil Bir Uzaylı

W+K London tarafından yönetmen David Shane’le birlikte yapılan reklamda turist bir uzaylının yaşadıklarını görüyoruz. Uzaylı turistimiz gezmeye geldiği şehirde İngilizce konuşamadığı için çokça çileler çekiyor. Barda bir arkadaş grubunun hikayesini dinlerken olmayacak şekilde gülüyor ki hikaye anlatan kişinin babasıyla ölmeden önceki son anlarını anlatıyor. Acıkıyor, donut yemek için bir yere giriyor ama kasadaki kişi onu anlamıyor. Otobüse binecek anlaşamadığından otobüs şoförü onu araca almıyor. Ve uzaylı turistimiz bu durumlara üzülüyor. Ardından bir anda karşısına Babbel uygulamasının reklamı çıkıyor ve hemen uygulamayı indirip dil öğrenme eğitimlerini dinlemeye başlıyor.

Yurtdışında gezen ve gittiği ülkenin insanlarıyla anlaşamayan birini uzaylı gibi resmetmek eğlenceli bir yaklaşım olmuş. Özellikle uzaylının Dr. Who’dan fırlama gibi durması da hoş bir detay yaratmış. Reklamı kendi tatillerinizi ya da yakın çevrenizdeki birilerinin tatillerini düşünerek izlerseniz daha da eğlenceli oluyor.

Uygulamayı incelemek isterseniz App Store ve Google Play Store’dan indirebilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Babbel App
Ajans: W+K London

Görsel: YouTube