Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafikte Başınızdan Geçenlerin Mecrası: Plaka.io

Trafikte Başınızdan Geçenlerin Mecrası: Plaka.io

Plaka.io, trafikte karşılaştığınız olumlu veya olumsuz olayları araçların plakalarıyla birlikte raporlayabileceğiniz bir mobil uygulama.

Türkiye’de trafikte olmak adeta bir sinir harbi. Yaya, sürücü, toplu taşımada yolcu olmanız fark etmiyor. Sinirinizi bozabilecek, soğuk soğuk terlemenize neden olabilecek bir olay yaşamanız her an bir an meselesi. Ve olay başınızdan geçtikten sonra da tek yapabileceğiniz kendi kendinize söylenmek. Çünkü çoğu zaman insan, bu temel sorunları değiştirebileceğini düşünmüyor. Bu fikir de başlı başına bir bilimkurgu hikayesi olabilecek güçte. Plaka.io ise trafiğin birer ferdi olan herkesin düşüncelerini paylaşabileceği bir platform olmayı hedefliyor.

Plakayla birlikte başınızdan geçenleri anlatın

90Pixel tarafından geliştirilen Plaka.io, trafikte yaşadığınız olayları paylaşabileceğiniz ve en nihayetinde mesajın karşı tarafa iletilebileceği bir platform. Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen uygulama üye olmadan da kullanılabiliyor. Böylece uygulamayı kurduğunuz andan itibaren plaka sorgulama ekranı üzerinden arama ve yorum yapılabiliyor. Plaka sayfasında yapılan yorumlar ve fotoğraflar görüntülenebiliyor ve paylaşılabiliyor. Ayrıca plakaya yapılan yorumları takip etmek bildirimler de açılabiliyor.

Üye olma zorunluluğunun olmadığı Plaka.io’da saygı çerçevesinin kolayca kırılabileceği öngörülebiliyor. Bunun için de uygunsuz içerikler şikayet edilerek kaldırılması sağlanabiliyor. Yorumları anonim kılmanın kullanıcı açısından artısı ise yorumların ve görüşlerin, uygulama dışında fiziksel karşılaşmalara dönmesini engelliyor. Uygulamanın çıkış amacı sürücülerin davranışlarına en basit haliyle yorum ve bildirim iletmek. Bu sayede kişiler dışarıdan bir gözün yorumlarıyla belki de daha önce fark edilmeyen hataları görünür kılmak.

Anonim yapı ve ifade özgürlüğü sağlayan platform hakkındaki tek endişem ise sadece trafikteki en gergin anlarda sinir boşaltma aracına dönüşmesi. İyiliği paylaşmayı ve kötü yönleri onarmayı hedeflerken anonimliğin verdiği güvenin kötüye kullanılması topluluk açısından olumsuz etki yaratabilir.

Plaka.io’yu Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.

Görsel: Plaka.io basın bülteni