Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dr. Oz THY İçin 5 Duyunun Mucizelerini Anlatıyor

Dr. Oz THY İçin 5 Duyunun Mucizelerini Anlatıyor

THY, 52. Super Bowl sırasında yayınlanan yeni filminde izleyicileri Mehmet Öz eşliğinde duyusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Türk Hava Yolları, 2016 yılındaki Batman v. Superman filminin sponsorluğuna yönelik Super Bowl reklamlarıyla büyük ses getirmişti. Gotham ve Metropolis’i bir uçuş noktası olarak konumlayan CP+B imzalı filmler, THY reklamları için çıtayı oldukça yükseğe çekti. Dolayısıyla sonrasında “Widen your world” stratejisi kapsamında gelen Morgan Freeman işi kimseyi memnun etmedi. Marka bu sene ise Dr. Mehmet Öz‘ü (veya Dr. Oz) kullanan bir filmle Super Bowl’da yer aldı.

THY, TBWA\Istanbul tarafından hazırlanan 52. Super Bowl filminin duyurusunu geçtiğimiz haftalarda kısa bir teaser ile yapmıştı. Mehmet Öz ile 5 duyunun üzerine gideceğini belli eden THY; Pazar günkü maç sırasında yayına giren 90 saniyelik filminde duyu organlarının gücünü anlatıyor.

Dr. Oz İle 5 Duyu

Film, bir hava yolu firmasının tanıtım filminden bekleneceği üzere şık görüntülerle bezeli.  Amerika’nın sevilen doktor ve TV programcısı, Türk-Amerikalı Dr. Mehmet Öz ise, alışıldık uslubuyla bize duyularımızdan ve bunların bizim için yarattığı mucizelerden bahsediyor. Örneğin, gözlerimizin 10 milyon renk tonunu görebildiğini anlatıyor ya da dilimizin 100 binin üzerinde farklı tatı alabildiğini söylüyor.

Mehmet Öz’ün sakin anlatımıyla 5 duyumuzun yapabildikleri, bunlarla ilgili görüntüler eşliğinde veriliyor. Görme, işitme, tat alma, dokunma ve koklama duyularına ilişkin dünyanın dört yanından özendirici anlar ve bunlara dair THY hizmetlerini anlatan görsel örneklerle seyirci, dünyasını genişletmeye çağrılıyor.

thy_tbwa istanbul_dr oz_widen your world_super bowl_abd_bigumigu thy_tbwa istanbul_dr oz_widen your world_super bowl_abd_bigumigu thy_tbwa istanbul_dr oz_widen your world_super bowl_abd_bigumigu thy_tbwa istanbul_dr oz_widen your world_super bowl_abd_bigumigu

Güzel, şık ve temiz bir film ama elbette çok büyük bir esprisi yok. Dolayısıyla  “Fly to Gotham” gibi yaratıcılığıyla öne çıkan, sosyal medyada konuşulan, büyük ses getiren bir film olmadı. Hedefi de 2016’daki gibi “büyük” bir fikir sunmaktan çok; THY’i iyi hizmet veren, saygın ve dünya çapında tanınmış bir kuruluş olarak konumlamak gibi görünüyor. Bu anlamda Dr. Oz, marka için doğru bir isim gibi duruyor.

Künye:
Reklamveren: Türk Hava Yolları
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL

Görsel: YouTube