Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CP+B London, THY ile Yolculuğunu Sonlandırdı

CP+B London, THY ile Yolculuğunu Sonlandırdı

THY'nin küresel iletişim çalışmalarını yürüten dünyaca ünlü reklam ajansı CP+B London, THY ile yollarını ayırdığını açıkladı.

2013 yılından beri THY’nin küresel iletişim çalışmalarını yürüten dünyaca ünlü reklam ajansı CP+B London, yeni konkura katılmayacağı açıklamasıyla Türk Hava Yolları ile yollarını ayırdı. Ajans arayışına yeni yılda da devam edecek olan THY’nin konkur süreci doğrudan THY’nin küresel reklam müdürü Rafet Fatih Özgür tarafından yönetilecek.

Bu ayrılığın nedeninin ajansın geçtiğimiz yıl kazandığı American Airlines konkuruyla ilgisi olmadağı belirtilirken, ajansın İngiltere ve küresel yöneticisi Richard Pinder’dan gelen açıklamada son bir yılın ajans-müşteri ilişkisi açısından zorlu geçtiğine değinildi. Bu da ajans-müşteri arasında sorunlar yaşandığına dair spekülasyonlara sebep oldu.

Ajans konu hakkında çok fazla açıklama yapmazken, Pinder şunları söyledi: “Birlikte 3,5 yıllık inanılmaz bir yolculuk yaptık ve gurur duyduğumuz pek çok başarılı ile imza attık. Bu işbirliği sayesinde THY’yi dünya markaları arasına taşıdık. Ancak geçtiğimiz 12 ay içerisinde THY hesabının şartları çalışanlarımız açısından giderek daha zorlayıcı hale geldi. Kısa bir süre önce THY’nin yeni konkur sürecinde yer almayacağımızı kendilerine ilettim. Bugün artık bizim için veda etme zamanı geldi. THY’ye bundan sonrasında başarılar diliyoruz.”

THY ve CP+B London, 3.5 yıllık işbirlikleri içerisinde pek çok ses getiren işe imza atmışlardı. Bu işbirliğinden güzel örnekleri sizler için derledik.

CP+B London ile THY beraberliğinin en bilinen çalışması geçtiğimiz Şubat ayında Batman v Superman: Dawn of Justice filminin sponsorluğu için hazırlanan ve Super Bowl öncesinde yayınlanan Gotham City ve Metropolis rota filmleriydi. Ben Affleck ve Jesse Eisenberg’in rol aldığı filmler, pek çok insanda gerçek algısı yaratmış ve dünya çapında konuşulmuştu.

Son günlerin bir diğer çok konuşulan işi de yine CP+B London tarafından hazırlanan, sosyal medya yıldızı illüzyonist Zach King’in rol aldığı THY uçuş içi güvenlik videosuydu.

Daha önceki reklam filmlerinde Messi’nin peşinden koşan Drogba’nın hayatının anlatıldığı 2015 yılına ait film, “Nereye gittiğiniz kim olduğunuzdur” mesajını veriyordu.

EuroLeague sponsorluğu için EuroLeague oyuncularıyla hazırlanan reklam filmi de 2015’ten.

THY’nin Afrika uçuşlarını duyurduğu film de Mart 2015’ten bir CP+B London işi…

Daha niş bir kitle için hazırlanan golf filmi, THY ile çıkılan bir golf turunu anlatıyor ve golf meraklılarına sesleniyordu.

2014′te yayınlanan Epic Pool Dunk, THY’nin Euroleague Final Four Turnuvası‘ndaki sponsorluğu için hazırlanmıştı.

2014 yılından bir diğer çalışma ise Didier Drogba ile Lionel Messi’yi buluşturan reklam filmiydi. Filmde farklı kültürleri tanımak için yemeklerini tatmak gerektiği vurgulanıyordu.

Alametifarika’nın çektiği ilk filmden sonra Kobe ve Messi’yi tekrar bir araya getiren “Selfie Shoot out” ise CP+B London’ın THY için çektiği ve yeni “Widen your World” stratejisini tanıtan ilk reklam filmiydi ve 2013 yılında sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı. Hatta YouTube 10. yılı şerefine hazırladığı seçkide bu reklam izleyici oylarıyla “Son 10 Yılın reklamı” olarak seçilmişti.

Görsel: Youtube