Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaşanabilir Bir Gezegen Arayan Adamın Hikayesi: Avarya

Yaşanabilir Bir Gezegen Arayan Adamın Hikayesi: Avarya

Gökalp Gönen tarafından yönetilen bilim-kurgu animasyonu Avarya, insanlığın meçhul geleceğine ve insan-robot ilişkisine odaklanıyor.

Avarya, yakın gelecekte yapay zekalı robotların hakimiyeti altında yaşayan bir insanın yaşayabileceği uygun gezegen bulma macerasını anlatıyor. Yaşanabilir bir gezegen bulma umuduyla uzay gemisiyle gezegenler arası yolculuğa çıkan hikayenin kahramanı kendisini robotun inisiyatifine ve insafına kalmış bir serüvenin içerisinde buluyor. Yönetmenliğini Gökalp Gönen’in kısa film gezegen bulma görevi üstlenen robotun hiçbir gezegeni uygun bulmaması nedeniyle bir uzay gemisinin içerisinde hapis olan adama odaklanıyor.

Bir robotun öncülüğünde elverişli gezegen bulma yolculuğu

Bilim kurgu yazarı Isaac Asimov’un ortaya koyduğu üç robot yasasından ilham alan Gökalp Gönen, robot ve insan arasındaki çatışmayı ve bunun sonucunda ortaya çıkan trajediyi kendi içinde karmaşa yaratan ve tekrarlanan sahnelerin bulunduğu Avarya ile ele alıyor. Görece güzel gözüken bir uzay aracının içerisinde robotuyla seyahat eden adam elverişli bir alanda ve tüm konforuyla insanlık için yeni bir gezegen arıyor. Ancak sayısız gezintinin sonucunda hala uygun bir gezegenin bulunmaması ve robotun tamamıyla kusursuz yeri bulma çabası işleri çetrefilli bir hale getiriyor.

avarya

2019 yapımı 20 dakikalık animasyon filmi 2 yıllık bir üretimin sonucunda ortaya çıkıyor. Çekirdek bir ekibin çalışmasının ürünü olan Avarya uluslararası 70’den fazla festivalde gösteriliyor. 38. İstanbul Film Festival’inde En İyi Kısa Film ödülü de dahil olmak üzere toplamda 25 ödüle layık görülüyor. Geçtiğimiz hafta Short of the Week seçkisiyle sunulan animasyon film çevrimiçi izlenebiliyor.

avarya

Künye

Yönetmen: Gökalp Gönen
Senaryo: Gökalp Gönen
Görüntü Yönetmeni: Gökalp Gönen
Yapımcı: Gökalp Gönen
Müzik: Ozan Çanak, Yasemin Özler
Kurgu: Gökalp Gönen
Ses: Ozan Çanak
Canladırma: Ferit Yücel, Erman Seles, Murat Tahan, Özlem Süme, Ümit Çalık, Altuğ Demircioğlu, Gökalp Gönen
Adam Modelleme: Ecem Okumuş
Adam Rigging: Özgür Aydoğdu
Seslendirme: Sermet Yeşil, Damla Çay

Görsel: Vimeo