Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Suçu Karşılıksız Sevmek

Tek Suçu Karşılıksız Sevmek

30 Millions d’Amis, bir köpeğin yargılandığı reklam filmiyle terk edilen evcil hayvanların karşı karşıya kaldıkları acı sonu gösteriyor.

30 Millions d’Amis kuruluşu, hayvanların korunması ve sağlığı için çalışmalar yürütüyor. Aynı zamanda televizyon programı ve aylık dergisi bulunan kurum, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği We Are the Champions kampanyasıyla Fransa’nın evcil hayvanlarını terk eden ülkeler arasında Avrupa’daki utanç verici birinciliğini vurguluyordu. Toplamda 60 milyondan fazla kez görüntülenen reklam filmi çok sayıda ödül kazandı.

Evcil hayvanları terk etmenin görünmeyen yüzü

30 Millions d’Amis, evcil hayvanlarını terk eden veya hayatlarından bir anda çıkarmaya çalışan kişileri olabildiğince insani bir şekilde eğitmeye kararlı gözüküyor. Bunu yaparken ülkedeki problemli gördüğü yasalara vurgu yapmaya devam ediyor. Altmann + Pacreau imzalı The Innocent isimli yeni kampanya da Fransa’da az bilinen bir konuya odaklanılıyor.

Terk edilen hayvanlara, barınak sıkıntısı veya ekonomik nedenlerden ötürü, eğer sahiplenecek bir kişi çıkmaz ise yedi gün içerisinde ötanazi yapılabiliyor. Fransa’da idam cezası bulunmuyor. Peki ya hayvanlar için benzer bir durum neden var?

the innocent

Yargılanan köpeğin sonu

Fransız yönetmen Maïwenn tarafından çekilen film, yürek burkan bir hikayeyi işliyor. Mahkeme salonunda yargılanan köpek; yedi yıl boyunca ailesine sadık kalmak, sahiplerinin iyi ve kötü anlarında yanında olmak ve bunun karşılığında sevgi barınak dışında bir şey beklememekten ötürü yargılanıyor. Mahkemenin sonunda hakim köpeğe bu nedenlerden ötürü idam cezası veriyor. Sinematografik duyarlılığıyla bilinen yönetmen, sahneye duyguyu aktaracak düzeyde drama katıyor. Her yıl sahipleri tarafından terk edilen evcil hayvanların hayatlarının ötenazi ile sona erdirildiğine de vurgu yapılıyor.

30 Millions d’Amis, The Innocent kampanyasının bir parçası olarak hayvanlara uygulanan ötenazi konusunda bakanlıkların somut adımlar atması için imza kampanyası başlattı. İnternet sitesi üzerinden #nonalabandon (terk etmeye hayır) etiketiyle imzalanabilen dilekçeye 117 binden fazla vatandaş katılım gösterdi.

 

Künye

Müşteri: 30 Millions d’Amis Foundation
Ekip: Reha Hutin, Jean-François Legueulle, Diederick Grolleau, Rénald Féré
Ajans: Altmann + Pacreau
Yaratıcı Yönetmen: Olivier Altmann
Metin Yazarı: Emmanuel De Dieuleveult
Sanat Yönetmeni: Fabien Nuñez
TV Yapımcısı: Jessica Piergiovanni
Yönetmen: Maïwenn
Prodüksiyon Şirketi: Les Fils de
Ses Tasarım: Creaminal

Görsel: Video, 30 Millions d’Amis Foundation