Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evcil Hayvanı Sokağa Terk Etmekte Avrupa Şampiyonu: Fransa

Evcil Hayvanı Sokağa Terk Etmekte Avrupa Şampiyonu: Fransa

Altmann + Pacreau ajansı Fransa'nın evcil hayvanlarını terk eden ülkeler arasında Avrupa birincisi oluşunu Queen'in kültleşmiş şarkısı We Are the Champions ile vurguluyor.

Fransa’da evcil hayvanlarını terk eden insan sayısı her sene artarken sorun artık ülkenin problemi haline gelmeye başladı. Ülkede her yıl ortalama 100 bin kadar hayvan sahipleri tarafından sokağa bırakılıyor ya da bir yere kilitlenip terk ediliyor. Dışarda kalan hayvanların yaşama şansı diğer sokak hayvanlarına göre düşük oluyor. Terk edilen hayvanların 60 binden fazlası ise yaz sezonunda gerçekleşiyor. Tatile giden hayvan sahipleri, şehir dışına çıktıkları zaman hayvanlarını yanında götürmek ya da bir hayvan oteline bırakmak yerine onları sokağa terk ediyor. Fransa ülke olarak bu probleme dikkat çekmek için bu yaz bir kampanya yürütüyor.

We Are the Champions şarkısı ile Fransa’nın bu alandaki utanç verici birinciliğine vurgu

BETC Paris ajansında sanat yönetmenliği yapan Nicolas Amiard kampanyaya destek vermek için çizgi film ve çizgi romanlarda yer alan evcil hayvanlarını terk eden çizgi karakterlerin görselini kendi hesaplarından paylaşmıştı. Altmann + Pacreau ajansı da Fransa’daki bu soruna dikkat çekmek için ironik bir reklam filmi hazırladı. Aynı zamanda televizyon programı ve aylık dergisi bulunan 30 Millions d’Amis kurumu için hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Megaforce yaptı. Reklamda, Fransa’nın evcil hayvanlarını terk eden ülkelerin başında gelmesi sebebiyle, Queen grubunun genellikle organizasyonlarda birinci olan ülkeler için kullanılan şarkısı “We Are the Champions” çaldı.

Köpeklerini bir direğe bırakıp terk eden, küçük yavru kedileri bir kutuya koyan, hamsterını çöp kutusuna atan insanlar hep bir ağızdan şarkıya eşlik ettikten sonra bir tepede buluşup Fransa bayrağının renklerini taşıyan meşaleler yakıyorlar. Fransa, ortalama 100 bin terk edilen hayvan sayısı ile Avrupa’nın birincisi konumunda bulunuyor. Ajanslar, sivil toplum kuruluşları ve işbirlikçi ortaklar bu oranın düşmesi ve sokağa terk edilmiş olan hayvanlara tekrar yuva bulmak için kampanyayı tüm yaz boyunca canlı tutmaya çalışıyorlar.

Reklam filmi kampanyanın sosyal medyada daha çok ses getirmesi için #nonalabandon (terk etmeye hayır) etiketiyle destekleniyor. Ülkelerinin bu utanç verici alanda birinci oluşuna Queen grubunun meşhur şarkısıyla vurgu yapan Altmann + Pacreau ve 30 Millions d’Amis vatandaşları daha insaflı olmaya davet ediyor. Ajans geçtiğimiz sene de 30 Millions d’Amis kurumu için yine aynı konuya dikkat çeken bir köpeği ve sahibini konu edinen duygusal bir reklam filmi hazırlamıştı.

Künye

Müşteri: 30 Millions d’Amis
Ajans: Altmann + Pacreau, Paris
Yaratıcı Yönetmen: Olivier Altmann
Sanat Yönetmeni: Anthony Lietart
Metin Yazarı: Dimitri Lucas
Müşteri Yöneticisi: Edouard Pacreau, Claire Roy-Thermes, Anna Sageloly, Guillaume Lhoste
Televizyon Yapımcısı: Jessica Piergiovanni
Yapım: Iconoclast
Yönetmen: Megaforce
Yapımcı: Jean Duhamel
Yapım Yönetimi: Mélodie Buchris
Post Prodüksiyon: Iconoclast
Ses Prodüksiyon: Schmooze
Müzik : “We are the champions” / F. Mercury

Görsel: Youtube