Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaz Tatilinde Terk Edilen Çizgi Hayvanlar

Yaz Tatilinde Terk Edilen Çizgi Hayvanlar

Nicolas Amiard özellikle yaz aylarında sokağa terk edilen evcil hayvanlara dikkat çekmek için ünlü çizgi film ve çizgi romanlardaki hayvanları kullandı.

Pek çok evcil hayvan sahibi, hayvanlarıyla vakit geçirir, onunla dışarıda gezer, oyun oynar ve hatta uygun olduğu sürece onunla birlikte tatile bile gider. Bu canlıları insana ait meta değil de onların isteklerini bilerek yaşayan insanlar birlikte yaşadığı canlılara değer verir. Ancak ne yazık ki her evcil hayvan sahibi birlikte yaşadığı canlıya aynı saygıyı ve sevgiyi göstermiyor. Fransa da özellikle yaz aylarında evcil hayvanların terk edildiği ülkeler arasında bulunuyor.

Fransa’da her yıl yaklaşık 100 bin evcil hayvanın sahipleri tarafından terk edildiği tahmin ediliyor. Terk edilen hayvanların sayısı yaz aylarında daha da artıyor. 60 bin civarında hayvan tatil sebebiyle şehir dışına çıkan insanlar yüzünden sokağa bırakılıyor. Evcil hayvanlarıyla yeteri kadar bağ kuramamış bu insanlar, kendileri tatile çıkarken kedilerini veya köpeklerini yanlarında götürmek ya da bir hayvan oteline bırakmak yerine onları terk ediyor. Kurtarma örgütleri her yıl 40 bin civarında hayvanı tekrardan evlerine göndermeyi ya da onları yeni bir yuva bulmayı başarıyor. Ancak bu durum pek çok evcil hayvanın sokağa terk edilmiş olması gerçeğini değiştirmiyor.

Çizgi film ve çizgi romanlardaki evcil hayvanlar konuya dikkat çekmek için kullanıldı

Sauver Protéger Aimer bu probleme dikkat çekmek amacıyla yaz boyunca terk edilmiş hayvanlar için bir kampanya başlattı. BETC Paris ajansında sanat yönetmenliği yapan Nicolas Amiard da kampanyaya destek veriyor. Bu probleme dikkat çekmek adına çizgi filmleri kullanarak bir proje hazırladı. Summer Adventures (Yaz Maceraları) adı verilen projede çizgi filmlerde görmeye alışık olduğumuz evcil hayvanlar bulunuyor. Amiard terk edilmiş evcil hayvanların durumunu vurgulamak için yaz kampanyasına hazırladığı eserlerle destek veriyor. Yapılan çizimler arasında Red Kit’in köpeği Rin Tin Tin, Asteriks ve Oburiks’ten İdefiks, Tenten’in köpeği Milu ve daha pek çok çizgi film ve çizgi romanda yer alan evcil hayvan bulunuyor.

Nicolas Amiard, yeniden canlandırdığı çizimlerde, çizgi film karakterlerinin hayvanlarını bir yerde bırakıp terk ettiği sahneler kullanıyor. Böylelikle iğneleyici ama bir o kadar önemli bir mesaj veriyor. Başlatılan kampanya Fransa’da yaz boyunca devam edecek.

Görsel: Nicolas Amiard

Manşet görseli düzenlenmiştir.