Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rebooted: Eski-Yeni Kahramanlar Ekip Olursa

Rebooted: Eski-Yeni Kahramanlar Ekip Olursa

Artık geceleri şehir bilge ve havalı bir, -pardon iki baykuş tarafından korunuyor.

Çizgi roman hoş bir hobi. Hangi yaşta okursanız okuyun kafanızı açacak bir dünya. Hızlıca okuyabiliyorsunuz bir kere. Özellikle süper kahraman ya da bir yolculuk içeren macera hikayeleri okurken insan o dünyalarda kayboluyor. Batman gibi karakterlerin çizerleri, yazarları değişiyor. Farklı farklı kişilerin elinden çıkma Batman’ler oluyor. Sagar Arun ve Rachel Kral da kendi karakterlerini ve hikayelerini bizlere çizgi romanvari bir animasyon üzerinden tanıtıyorlar. Karşınızda Owl Guy!

Bilge Baykuşlar Şehri Korursa!

Owl Guy, adaletin koruyucusu, retro bir süper kahraman. Animasyonun başlangıcında retro kahramanın çizgi romanının bulunduğu rafa yeni Owl Guy’ın bir hikayesi geliyor ve ikisinin evreni birbirine karışıyor. Bir anda evrende hem antika hem de yeni ve daha havalı Owl Guy’lar olmaya başlıyor. İki karakterin tanışması ve birlikte çalışmalarını anlatan hikaye keyifli bir merhaba diyor.

Animasyon 4 dakika ve yapım kalitesi yüksek. Çizgiler, karakterler, yüz ve mimik detayları, kanat hareketi gibi detaylarla Owl Guy’ın çizgilerine insan hayran oluyor. Hikayeyi retro karakterin şaşkınlıkları üzerinden ilerletip ve dönem farkına odaklanırlarsa aslında keyifli bir mini serisi yaratabilirler. Yaratıcı ekip Ringling College of Art and Design’da bir araya geliyor ve eğlencelik hikayeyi yaratıyorlar. Ayrıca ekip Ocak 2018’de bir Kickstarter projesi olarak çizgi filmlerini fona açıyorlar ve 4 bin dolara yakın para topluyor.

Owl Guy, çizgi roman konseptiyle birlikte tınlayınca akıllarda Batman’i çağrıştırıyor. Haksız da olmuyorsunuz aklınıza Batman geliyor diye. Özellikle yeni Owl Guy’ın kostümü, tavırları, maske altındaki yüz yapısı ve gökyüzüne baykuş yansıtılması gibi detaylar eklenince “aa” diyorsunuz, “evet, parodi yapmışlar”. Bazen böyle animasyonlar izlediğimde bazı şeylerden memnun kalıp bazı şeyleri emekli albay modunda eleştirmek istiyorum. Mesela animasyon mekanik olarak başarılı. Çizgi roman gerçekten bir konsept olarak güzel kullanılmış. Balonları ve ses efektlerini hoş kullanmışsınız. Keşke mesela Owl Guy’ı daha az Batman daha çok yeni bir şey yapsalarmış. Ama tabii, yine de Batman parodi de olsa Batman’dir.

Kabaca özetlemek gerekirse Owl Guy animasyon tarzı ve bazı detaylarıyla hoş bir orijin hikaye animasyonuyken bazı yanlarıyla da sadece parodi.

Görsel: Vimeo