Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Guy Ritchie’nin Dünya Kupası’na Özel Karışık CD’si

Guy Ritchie’nin Dünya Kupası’na Özel Karışık CD’si

Daha Dünya Kupası başlamadan Beats by Dre, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği reklamla topu ağlara yolluyor.

14 Haziran – 15 Temmuz arası bazılarımız tatil planlarına düşerken akıllarında başka fikstürlerde döneduruyor değil mi? Çok normal. Dünya Kupası başlıyor çünkü. Hatta turnuvanın heyecanı şimdiden sarmaya başladı bile diyebiliriz. Beats by Dre mesela daha turnuva başlamadan topu ağlara çaktı. Rıdvan izledi mi bilemem ama bence bu reklam gol olur.

Dünya Kupası Bitene Kadar Bu Reklamı Övmek Serbest

Beats by Dre’nin Dünya Kupası reklamı Made Defiant gerçekten izlediğinizde bir daha izlemek istediğiniz bir reklam. Hani bazı reklamlar vardır tekrar tekrar izlersiniz, bu reklam onlardan işte. Tabii ki bunun en büyük nedeni reklamın Guy Ritchie’nin yönetmenliğinde çekilmiş olması. Guy Ritchie gerçekten su tabancısı emojisiyle su sıkan bir film yapmış. Nike için vakti zamanında yaptığı The Next Level reklamından sonra bu reklam da gururla bayrakları astırıyor.

Guy Ritchie hepimizin saygı duyduğu bir sinemacı. Kendisinin bir sinema dili var. Filmlerinin akışı, dili, kameranın kayışı, karakterlerin kadrajlanması sanatçının işlerinin heyecanla beklenmesine sebebiyet veriyor. The Man From U.N.C.L.E filmini izledikten sonra tüm izleyiciler Guy Ritchie bir Bond filmi çekerse nasıl olacağını aşağı yukarı biliyor mesela. İnanılmaz olacak. Beats by Dre reklamında da Guy Ritchie bizi Dünya Kupası konseptinde karışık bir video listesine davet ediyor.

Dünya Kupası bu sene Rusya’da gerçekleşecek. Reklam filmi de aslında bizleri dünya yıldızlarına imrenen, onlar gibi iyi bir topçu olmak isteyen Rus bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bunu yaparken, Guy Ritchie bizi ona ilham veren futbolcuların hikayelerinde gezdiriyor. Rusya’da açılan ve Rusya’da kapanan karışık liste bizi ara şarkılarda Almanya’ya, Fransa’ya, İngiltere’ye götürüyor. Mesut Özil Almanya’dan selam çakarken İngiltere’den Harry Kane ve Brezilya’dan Neymar Jr da ona hikayeleriyle eşlik ediyor.

Özellikle görsel ve işitsel listemizde ülkeleri izlerken futbolcuların hikayelerinde tarzın değişmesi de çok şahane bir detay. Ayrıca Anderson .Paak, Enya gibi müzisyenler reklamın müziğinde coşarken Ring The Alarm, Jonah Christian, King Mez de şarkılarıyla reklama renk katıyor.

Reklamı herhalde tüm detaylarıyla saatlerce övebilirim. Lakin o zaman izlemenizin bir manası kalmaz. İzleyin, İzletin.

Künye:
Harry Kane – İngiltere
Mesut Özil – Almanya
Neymar Jr. – Brezilya
Benjamin Mendy – Fransa
Eden Hazard – Belçika
David De Gea – İspanya
Fyodor Smolov – Rusya
Raúl Jiménez – Meksika

Patrice Evra
Thierry Henry
Gabriel Jesus
Serena Williams

Başlık: The Defiant Mixtape, Volume 1
Reklamveren: Beats By Dr. Dre
Yapım Şirketi: Independent Films, Reset
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımcı: Annabel Ridley
Kurgu: Jamie Foord, Rock Paper Scissors
Renk: Dave Hussey, Company 3
Görsel Efekt: Andy McKenna, Hugh Seville, a52
Müzik: “Bubblin” – Anderson .Paak, “Boadicea” – Enya
Diğer Şarkılar: Ring The Alarm, Jonah Christian, King Mez

Görsel: YouTube