Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Olmanın Güzelliklerini Anlatan Nakışlar

Evde Olmanın Güzelliklerini Anlatan Nakışlar

Anuradha Bhaumick, kumaş kolajlarıyla zenginleştirdiği nakışlarında evde olmanın iyi taraflarını gösteriyor.

Günümüz sanatçıları nakışı bir çağdaş sanat pratiği olarak ele alıyor. Her nakış sanatçısı farklı bir temayı kendi geliştirdiği özel teknikle ve malzemeyle yorumluyor. Bunlar arasında mimari, ev ve iç mekan temalı olanlarda oldukça dikkat çekiyor. Anuradha Bhaumick’in evlerinde güzel zaman geçiren insanları tasvir ettiği çalışmaları da son zamanlarda en çok ses getiren nakış işlerinden.

Anuradha Bhaumick nakışlarında, evde olmanın sağladığı küçük mutlulukları hatırlatıyor

Evde olmaktan çok fazla şikayet ettiğimiz bu kısıtlamalı günlerde belki de çok önemli bir şeyi atlıyoruz. Bizlerin sığınacak bir evi var. Bu da güzel zaman geçirebilmek ve kendimize yatırım yapabilmek için bir imkana sahip olduğumuz anlamına geliyor. Yine uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma konusunda da daha pozitif olmamız, yollarda geçen uzun saatler yerine evde daha verimli bir okul ve iş günü geçirebildiğimizi hatırlamamız gerekiyor. En azından ben Anuradha Bhaumick’in çalışmalarına baktığımda evde olmanın bu olumlu taraflarını görüyorum.

Anuradha Bhaumick koltukta kitap okuyan, banyoda keyif yapan, bahçedeki ağaçın altında oturan ve bu rutinlerden keyif alan figürleri tasvir etmiş. Desenli halılar, iç mekana yerleştirilen bitkiler ve süslü küvetler kompozisyonlarını güzelleştiren detaylar. Bunlar sıcak ve samimi bir mekan oluşturabilmesi için kullandığı en önemli unsurlar. Sanatçının bu yaklaşımı, Jars’ın iç mekan çizimlerindeki detaycı yaklaşımını anımsatıyor.

Bu çalışmalarla evde geçen monoton bir günün içindeki güzelliği gösterebilmeyi amaçlıyor. Kompozisyonda iç mekanın kendisi ve objeler de büyük önem taşıyor. “Nesneleri cansız varlıklar olarak görmüyorum. Etrafımda duran nesneler beni ben yapar ”

Bhaumick nakışlarında annesine ait kurtalardan (Güney Asya kökenli bir geleneksel giysi) kestiği kumaşları da kolajlıyor. Bu da nakışların hem estetik yönünü hem de samimi havasını güçlendiren etkenlerden. On yıldır mağazadan satın alınan kurtaların annesinin bedenine uyması için terzi tadilatından geçtiğini ve bu tadilatlardan arta kalan kumaşları kullandığını belirtmiş.

Bhaumick’in yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram


Bigumigu Yazarı
| GENEL