Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Detaylarıyla Büyüleyen Mekan Çizimleri

Detaylarıyla Büyüleyen Mekan Çizimleri

Sipariş üzerine kişiye özel iç mekan posterleri çizen Jars, her seferinde detaylarıyla hayran bırakan eserler üretiyor.

JR Eisma namıdiğer Jars, kendisine gönderilen kişisel istek ve açıklamalar üzerine şekillendirdiği mekanları kendi stiliyle yorumluyor. Böylece detaylarını incelemeye doyamayacağınız ve baktıkça içini ısıtan mekan çizimleri ortaya çıkıyor.

Kendini bildi bileli çizerek hikaye anlatmayı seven Jars henüz 24 yaşında. Çocukken karakter tasarlayarak adım attığı illüstrasyon evreninde yavaş yavaş yaratık konseptlerine ve fantastik manzaralara geçiş yapmış. Bu alandaki yolculuğu son olarak onu bugüne, insanlar ve sevdikleri mekanlar yarattığı döneme taşımış. Özetlemek gerekirse çizer şu anda çiftlerin özel taleplerine göre hazırladığı iç mekan posterleri yaratıyor.

Küçük detaylar çizimlere hayat veriyor

Çizim sürecinde en sevdiği aşama; şifonyerden sarkan başıboş bir çorap, takvimdeki yıldönümü tarihi, uzak bir nehirde suyu yudumlayan geyik veya kamp ateşinin etrafında dans eden ateş böcekleri gibi küçük detayları eklediği anlar. Bu detayların illüstrasyonlara gerçekten yaşam verdiğine inanıyor. Tamamladığı illüstrasyonlar her müşterisi için benzersiz bir sanat eseri olarak kalsın istiyor. Bu nedenle bir çift için hazırladığı çizimin baskısını başkalarına hiçbir şekilde satmıyor.

Çizimleri iPad Pro 11″ üzerinde Apple Pencil 2 ve Procreate kullanarak yapıyor. Bir siparişin tamamlanması 2-3 hafta sürüyor. Jars sanat okuluna gitmek yerine kendi kendini eğitmiş bir çizer. Lise ve üniversitede eğlenmek içimn ek ders olarak sanat dersleri almış. Ancak çoğunlukla YouTube’tan eğitim videolar izleyerek ve bol bol çizim yaparak kendini bu noktaya getirmiş.

Sipariş geldiğinde tamamen hayal gücünü kullanarak, tamamen referanslarla (fotoğraflar) veya her ikisinin birleşimiyle bir illüstrasyon üretebiliyor. Bu sayfada, bazı gerçek yaşam referanslarıyla birlikte hayali bir oda yaratma sürecinin örneklerini görebilirsiniz.

Sipariş veren kişilerden fotoğraflarla birlikte şu türden açıklamalar istiyor:

“Büyük pencereli bir mekan olsun. Fırtınalı havalarda kucaklaşmayı seviyoruz. Ayrıca South Park’a bayılıyoruz. Çizimin bir yerinde Frazier’e atıfta bulunman harika olur.”

“Video oyunları oynamayı seviyor. Favorisi Red Dead Redemption. Ama aynı zamanda birlikte eski bir N64’ümüz var. Plak dinliyoruz. Her tür müziği seviyoruz ama house / techno bizim favorimiz. 1 köpek (schnauzer melezi), 2 Amerikan kısa tüylü kedi ve bir domuz yılanı olmak üzere 4 evcil hayvanımız var. Hepsini dahil etmek harika olurdu!”

Görsel: Instagram