Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuhaf Bir Kedi Hikayesi: Catisfaction

Tuhaf Bir Kedi Hikayesi: Catisfaction

André de Almeida, "Catisfaction" isimli kısa animasyonuyla izleyiciyi bir kedinin ve insanının gizemli dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Catisfaction, Portekizli animasyon film yapımcısı ve yönetmen André de Almeida’nın imzasını taşıyor. Lizbon’da yaşayan Almeida kendi kendini yetiştirmiş bir 3B animatör. Bu fllm için “Simba” isimli kendi kedisinden esinlenmiş. Kendisi film hakkında YouTube’da şu açıklamaları yapmış: “Bu, ilişkiler ve onların hayatımızı nasıl sonsuza kadar şekillendirebileceği hakkında bir hikaye… Aynı zamanda garip bir karakter ve onun sonsuzluğa giden yolu bilen kedisi hakkında. Belki de sadece bir adam ve bir kedi hakkında bir hikaye. Ama iyi bir tane.”

Tuhaflıklar diyarına kedisel bir yolculuk

Film sembollerle ve gerçeküstü sahnelerle dolu. Pencereye dalıp giden adam, kedinin boyutundaki değişim, kutudan çıkan gözler ve tünele düşüş oldukça sembolik. Alice Harikalar Diyarında’nın farklı bir versiyonunu izliyor gibi hissediyorsunuz. Daha fazla anlatıp sürprizini kaçırmak istemem. Zaten son sahneler, hikayenin aslında ne olduğunu açıklıyor.

catisfaction

“Çalışmalarımla ilgili çok iyi geri bildirimleri anlamaya başladığımda ve vizyonumu ve sanatım olarak gördüğüm şeyi yansıtmayan projelerde çalışmaktan yorulduğumda, kendimi bir sanatçı olarak kimliğimi daha iyi temsil edecek projeler üzerinde çalışmaya adadım.” diyor sanatçı.

Film Temmuz ayında YouTube’da Short of the Week çekilerek öne çıkarılmış. Annecy Uluslararası Animasyon Filmleri Festivali’nde gösterilecek yarışma filmlerinden biri olarak seçildiği için son günlerde adından yeniden söz ettirmeye başladı. Filmin müziği Gonçalo Abrantes’e ait.

André de Almeida’yı Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube