Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nörobilimden İlham Alan Adobe’un Renk Kodlu Yeni Ofisi

Nörobilimden İlham Alan Adobe’un Renk Kodlu Yeni Ofisi

Çalışanlarının bilişsel yüklerini azaltmak isteyen Adobe, her tonun ayrı bir işleve sahip olduğu renk kodlu yeni ofisi Founders Tower'ı açtı.

Tasarım aşamasında nörobilimden yararlanan Adobe, şirket merkezi San Jose’de Founders Tower adlı her tonun ayrı bir işleve sahip olduğu renk kodlu yeni ofisini açtı. Adobe, bu kez renkleri hem markalaşma hem de çalışanların bilişsel yüklerini azaltarak işlerini yapmalarını kolaylaştıracak yardımcı bir araç olarak kullandı. Adobe, mimarlık firması Gensler tarafından tasarlanan ana kampüsüne eklenen binanın iç mekan tasarımı için renk stratejileri üzerine çalışan danışmanlık şirketi Love Good Color ile birlikte çalıştı. 

1994 yılından bu yana San Jose şehir merkezinde bulunan Adobe kampüsüne eklenen 18 katlı Founders Tower, hali hazırda kampüste bulunan diğer üç binaya bir yaya köprüsü ile bağlandı. İçerisinde şirket müzesi, bir sanat galerisi, meditasyon odaları ve müzik stüdyoları başta olmak üzere 400 farklı alanın yer aldığı yeni ofisin, 4 bin çalışana ev sahipliği yapması planlanıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Adobe (@adobe)’in paylaştığı bir gönderi

Adobe, çalışanları ihtiyaçlarına uyan alanlara en doğal şekilde yönlendirmek için Love Good Color danışmanlığıyla renk psikolojisinden yararlandı. Ofis bölümlerinin nasıl kullanılması gerektiğini açıklamak üzere üç farklı renk paleti kullanan şirket, odaklanmış çalışma alanı için mavi; toplantı ve iş birlikleri için yeşil; topluluk oluşturma ve sosyal etkileşim için turuncu tonlarını seçti.

Renk psikolojisine göre mavi ve tonlarıyla boyanan mekanlar, çalışma masaları ve yarı özel çalışma kabinleriyle konsantrasyon ve düşünce netliği kazandırmayı amaçlıyor. Yeşil renkle boyanan toplantı odaları ve ekip merkezleri, beyin fırtınalarını ve verimli oturumları teşvik ediyor. Aynı zamanda rahatlatıcı etkisiyle iş birliği ve uzlaşmayı kolaylaştıracağı düşünülüyor. Yeşil hakimiyetindeki mekana eklenen sarı renk de çağrıştırdığı neşeyi mekana katabilir. Güven ve sosyalliği temsil eden turuncu ise sosyal etkileşimi artırmak amacıyla dinlenme odalarına yerleştirildi.

Founder Towers’ın tamamen yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisinden yararlandığını açıklayan Adobe, yeni ofisinin Silikon Vadisi’nde kendi ölçeğindeki ilk elektrikli bina olduğunu iddia ediyor. Bunun yanı sıra indüksiyonlu pişirme teknolojisiyle çalışan ve tamamen elektrikli bir pizza fırını içeren 50 bin metrekarelik bir mutfağa sahip olan bina, aynı zamanda Kuzey Amerika’nın tamamen elektrikli en büyük ticari mutfağına da ev sahipliği yapıyor.

Görseller: Adobe, Instagram