Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Piet Mondrian Tablosunun İçinde Yaşamak

Piet Mondrian Tablosunun İçinde Yaşamak

Brani & Desi’nin tasarımcıları Branimira Ivanova ve Desislava Ivanova, ikonik Piet Mondrian tablosunu iç mekan tasarımına dönüştürdü.

Tarihteki bazı sanatçılar, günümüz sanatçıları ve tasarımcıları için asla eskimeyen bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Hollandalı ressam ve grafik sanatçısı M.C. Escher bunun en güzel örneklerinden biri. Studio 10, The Other Place adlı konukevine Escher’in mimari çizimlerinden esinlenerek çok ilginç bir iç mekan tasarımı yapmıştı. Piet Mondrian da Escher gibi sık başvurulan ilham kaynaklarından. Son olarak Mondrian’ın tablolarından türetilmiş bir fontla tanıştırmıştık sizi. Brani & Desi adlı stüdyo Mondiran’ın resimlerini iç mekan tasarımına dönüştürerek dikkat çekici bir işe imza attı.

Piet Mondrian tablosu iç mekan tasarımına dönüştü

20. Yüzyılın en önemli sanatçıları arasında yer alan ve De Stijl akımının liderlerinden olan Hollandalı ressam Piet Mondrian, geometrik ve kendine özgü eserleriyle akıllara kazındı. Düz çizgiler ve aynı zamanda renk açısından sınırlı bir palet kullanarak kendi dilini yarattı. Bazı insanlar, onun tablolarını basit ve başarısını tartışmalı bulsa da görmeyi gören gözler için basitin aslında en zor şey olduğunu kanıtlar nitelikte Mondrian’ın sanatı. Tabloları zamanla pek az soyut resmin sahip olduğu bir bilinirliğe ulaştı ve adeta ikon haline geldi. “Composition No III, with Red, Blue, Yellow and Black” adlı ünlü tablosu 2015 yılında 50.565.000 dolarlık rekor bir fiyatla alıcı buldu. Bulgaristan’da faaliyet gösteren tasarım stüdyosu Brani & Desi’nin Mondrian’dan ilham alarak bir iç mekan tasarımı hazırladı.

Mondrian esintili daire, Brani & Desi’nin tutkulu tasarımcıları Branimira Ivanova ve Desislava Ivanova’nın imzasını taşıyor. İkili, dairenin Mondrian’ın aklını ve hayal gücünü temsil etmesini hedeflemiş. Aslında esinlenmekte öte, tasarım bizzat tablonun kendisi gibi görünüyor.

Tabloya adını veren kırmızı, mavi, sarı, siyah ve beyaz renkler kullanılmış sadece. Dairenin tüm yüzeyleri, sanatçının eserlerinde kullanılan çizgiler ve geometrik şekillerle bezeli. Tasarımın en ilginç özelliklerinden biri de mekan algısının bakış açısına göre değişmesi. Bir açıdan baktığınızda 2B olarak çizilmiş gibi görünüyor, ancak başka bir açıdan 3B görünüm ağır basıyor. sonu yok gibi görünüyor.

Monet ve Cezanne gibi başka sanatçılardan da esinlenerek tasarımlar yapan Brani & Desi’nin çalışmalarını Facebook sayfası, Instagram’ı ve Tumblr paylaşımları üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.