Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Piet Mondrian Tablolarından İlham Alan Espresso Makinesi

Piet Mondrian Tablolarından İlham Alan Espresso Makinesi

Lavazza için tasarlanan GRID-Espresso, sanatın ve bilimin estetiğini harmanlayarak farklı bir kahve hazırlama deneyimi sunuyor.

Tasarım dünyası en dakik ve kaliteli kahve deneyimini sunacak yeni çözümler için canla başla çalışıyor. Ne de olsa kahve yaratıcı bünyelerin yakıtı gibi bir şey. Çalar saat işlevli kahve makinesi Barisieur 2.0, siz uyanmadan kahvenizi hazırlayan Nespresso ve espresso keyfini mobil hale getiren Simpresso son yıllarda rastladığımız etkileyici örneklerdendi. 1895 yılından bu yana dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden biri olan İtalyan şirket Lavazza da 2022’yi hedefleyerek bir espresso makinesi yarışması organize etti. Bu yarışmanın en dikkat çekici işi ise yarışmada ikinci gelen ekibe ait GRID-Espresso adlı sıra dışı bir tasarım oldu.

GRID-Espresso

Sanatı ve bilimi harmanlayan tasarımıyla GRID-Espresso

GRID-Espresso, kapalı metal kasalarıyla hantal bir görünüme sahip olan sıradan espresso makinelerinin aksine ızgaralı bir görünüme sahip. İsmindeki Grid (ızgara) sözcüğü de buradan geliyor. Izgaralı yapının ilham kaynağı Piet Mondrian’ın tablolarındaki siyah kılavuz çizgileri. Diğer parçalar ise estetik olarak kimya laboratuvarındaki deney aparatlarını anımsatıyor. Bu eşsiz tasarım; Volkan Dogan, Fadi Yachoui ve Georges Saghbini’nin imzasını taşıyor.

GRID-Espresso

Izgaralar, makine için taşıyıcı iskelet gibi işlev görüyor. Bu ızgaralı sade yapının içinde öğütücü, su tankı ve demleme parçaları üç farklı fiziksel seviyede konumlandırılmış. Manuel bir makine olan GRID-Espresso, kullanıcıya ve kahvesini hazırlarken her bir parçayı görme ve dokunsal bir deneyim yaşama şansı veriyor. Dolayısıyla kullanıcı, makinenin işleyişine yabancılaşmadan sürece hakim olabiliyor.

Görsel: behance.net/volkandogan