Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Kahve Makinesinin İş Yerindeki Hüzünlü Günü

Eski Kahve Makinesinin İş Yerindeki Hüzünlü Günü

Andre Maat tarafından hazırlanan kısa filmde modası geçmiş bir kahve makinesi olarak canlandırılan kukla PHILIP, artık eskisi kadar popüler olamayacağının farkına varıyor.

Reklam filmi yönetmeni Andre Maat, eğlenceli ve yaratıcı bir evrende geçen işleriyle biliniyor. Hem kişisel projelerinde hem de iş hayatında hikayelerini büyüleyici karakterler süslüyor. Müzik videoları ve stop-motion animasyonlar çekerek kariyerine başlayan yönetmen reklam filmi çekmediği zamanlarda absürt kısa filmler ortaya çıkarıyor. Bu filmlerden biri de yaşlı bir kahve makinesi olan PHILIP.

Bugüne kadar kuklaların kullanıldığı projelere pek çok defa şahit olduk. İtalyan lüks moda evi Moschino’nun İlkbahar / Yaz 2021 koleksiyonunu tanımak için gerçekleştirilen kuklalı defile, Spotify’ın yeni abonelik seçeneği Premium Duo için hazırlanan kampanya, 3 boyutlu bir animasyon izliyormuş hissi uyandıran böcek kuklası Bug Puppet bu örnekler arasında yer alıyor. PHILIP ise iş yerinde görev yapan eski bir kahve makinasını canlandırıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş kahve makinesi PHILIP

İş yerine yeni kahve makinesinin alınmasının ardından pabucu dama atılan PHILIP, popüler olduğu geçmiş zamana kısa bir yolculuk yapıyor. Geçmiş güzel günlerde son teknoloji ürünü olarak tanıtılan kahve makinesi günümüzde artık çağın gerisinde kalmış, modası geçmiş ve yaşlanmış halde. Tüm bu eksikliklere rağmen çalışanlarla teker teker ilgilenen kukla, kahve hazırlama işinden asla vazgeçmiyor. Ancak bir taraftan da artık kendisinin son günleri olduğunu etraftaki konuşmalardan anlıyor. Yeni makinenin yaptıklarını gerçekleştiremeyeceğini iç burukluğuyla kabul ederek çalışma gününü sonlandırıyor ve çalışma düğmesini kapatıyor.

philip

Andre Maat kısa filmini kukla, heykel ve maske yapımcılığıyla bilinen Matt Jackson’ın The Rising Puppet isimli çalıştayına katıldıktan sonra hayata geçiriyor. Matt Jackson çalıştayında geri dönüştürülmüş ürünleri, tavan arasına kaldırılmış eski malzemeleri ve kili kullanıyor. Andre Maat tarafından kahve makinesine can veren kukla da kilden kolları ve başıyla karşımıza çıkıyor. Kukla PHILIP, Tim Hammer tarafından yönlendirilirken filmin müziklerinin altında Yessian Music imzası bulunuyor.

Künye

Kukla Oynatıcısı: Tim Hammer
Yönetmen: Andre Maat
Görüntü Yönetmeni: Kevin Kimman
Düzenleme: Benjamin Putland
Müzik: Yessian Music
Beste: Chris Plansker
Ses Tasarım: Babi Bork
Colorist: Kevin Kimman
Renklendirme: Goof Vermeulen, Aleck Lugt
Gaffer: Joost Meeuwig
Kamera Asistanı: Arun Harends
Seslendirme: Sean James, Charlotte Antal, Ben Putland, Quentin James

Görsel: Vimeo