Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moschino’dan Kuklalı Defile

Moschino’dan Kuklalı Defile

Jeremy Scott, İtalyan lüks moda evi Moschino'nun İlkbahar / Yaz 2021 koleksiyonunu kuklalar üzerinde sergiledi.

2020 yılı sergiler, festivaller, kültürel faaliyetler ve fiziksel gerçekleştirilen her türlü etkinlik için sıra dışı alternatiflerin yaratıldığı bir yıl oluyor. Dijital sergiler, ertelenen etkinlikler, çevrimiçi gerçekleştirilen festivaller, açık hava sinemaları ile pandemi sürecinde yeni yöntemler deneniyor. İtalyan lüks moda evi Moschino da Milano Moda Haftası’nda fiziksel bir defile yerine yeni normal standartlarına uyacak ve bununla birlikte yaratıcılığı yakalayacak bir işe imza attı.

Sosyal mesafeye dikkat eden defile

Moschino’nun yaratıcı yönetmeni Jeremy Scott, İlkbahar / Yaz 2021 koleksiyonunu kuklaların yer aldığı bir defileyle sundu. Koleksiyonda yer alan 40 parçanın tamamı için minyatür kopyalar hazırlandı. Yaklaşık 76 santimetrelik kuklalara uyacak şekilde küçültüldü. Scott kendisiyle birlikte New York Times eleştirmeni Vanessa Friedman, Vogue editörleri Anna Wintour, Edward Enninful ve Hamish Bowles gibi isimlerin minyatür versiyonlarını yaratarak kukla seyircileri de defileye dahil etti.

Kuklalar The Muppets’ın yaratıcısından

Moschino, altüst olmuş bir dünya imajı vermek için No Strings Attached (Bağlanmak Yok) adı verilen sergiyi sosyal mesafeli şekilde organize ediyor. Öncelikle normal boyutlarda tasarlanan ve dikilen kıyafetler sonrasında sergi için küçültülüyor.

Kuklalar The Muppets’ın yaratıcısı The Jim Henson Company Creature Shop tarafından hazırlanıyor. Kumaşlar, boncuklar, işlemeler, tüller ve daha birçok malzeme kullanılarak orijinal tasarım kuklalar için küçültülüyor. Defilenin gerçekleştirileceği mekanın duvarları, panelleri ve avizeleri de ortama uygun olacak şekilde minyatür olarak tasarlanıyor ve yerleştiriliyor.

Jeremy Scott

2020’de gerçekleşen beklenmedik olayların bir yansıması olarak düşünülen sergi ters yüz olmuş, içi dışına çıkmış tasarımlarla bu yılı gerçek dışı bir şekilde ele alıyor. Jeremy Scott bu süreci dünyayı bir arada tutan dikişlerin yavaşça sökülmesine benzetiyor.

Hazır giyimden farklı olarak türünün tek örneği özel kıyafetlerin yer aldığı haute-couture esaslarına atıfta bulunan sergide; altın gül rengi nakışlardan fırfırlı şallara, kontrast kumaşlardan dikişlerine kadar her bir ayrıntısı incelikle düşünülmüş tasarımlar bulunuyor. Defilenin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

View this post on Instagram

MY INTERVIEW WITH CNN STYLE

A post shared by Jeremy Scott (@itsjeremyscott) on

Görsel: Instagram, YouTube