Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Tasarımları Kesitlere Ayırarak Analiz Eden İnfografikler

İkonik Tasarımları Kesitlere Ayırarak Analiz Eden İnfografikler

Tasarım stüdyosu Dorothy, Inside Information serisinde ikonik nesnelerin tarihini ve özelliklerini kesitli çizimlerle ele alıyor.

İnfografik tasarlamak adeta bir sanat. Coming Soon’un 3B baskı infografikleri, Korwin Briggs’in insanoğlunun renk üretim hikayesini anlattığı sulu boya infografikleri ve Ferdio’nun dünya bayraklarını analiz ettiği Flag Stories yer verdiğimiz en yaratıcı infografik çalışmalarındandı. Dorothy’nin Inside Information serisi de bu türden dikkat çekici bir çalışma.

Minyatür izometrik dünyalar

İngiltere merkezli tasarım stüdyosu Dorothy, Inside Information serisinde kesit estetiğine sahip infografikler tasarlamış. Bu yaklaşımla film, müzik, kişisel bilgisayar ve moda alanlarındaki ikonik tasarımları analiz ediyor. İllüstrasyonların 3 renkli baskı versiyonlarını da internet mağazası üzerinden satışa sunuyor.

Inside Information

İllüstrasyonlar; müzik tarihindeki efsane konserlerde kullanılan Vox AC30 amplifikatöründen, 60’ların ve 70’lerin yeni dalga filmlerinde görüntü yönetmenlerinin favorisi olan Arriflex 35 IIC el kamerasına uzanan farklı tarihi nesneleri konu alıyor. Tinker Hatfield tarafından tasarlanan ve 1987 yılında piyasaya sürülen Nike Air Max, müzikte devrim yaratan dünyanın ilk taşınabilir (ve uygun fiyatlı) sentezleyicisi Minimoog da seride yer alan diğer iki tasarım. 24 Ocak 1984’te Steve Jobs tarafından dünyaya tanıtılan Apple Macintosh (daha sonra Macintosh 128k olarak adlandırıldı) da serinin diğer üyesi. Bu bilgisayar, Ridley Scott tarafından yönetilen ve Orwell’den ilham alan bir reklamla piyasaya sürülmüştü.

Dorothy’nin projelerini internet sitesi, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Inside Information Inside Information Inside Information

Görsel: Dorothy