Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnfografikler, 3B Baskı Parçalarla Canlandı

İnfografikler, 3B Baskı Parçalarla Canlandı

Yaratıcı stüdyo Coming Soon, yıllık raporlardaki rakamsal ve yazılı istatiksel verileri, 3B baskı tekniğiyle rengarenk fiziksel formlara dönüştürdü.

Belçikalı yaratıcı stüdyo Coming Soon, biyoeczacılık şirketi Ablynx’in yıllık raporları içeren bilgi grafiklerini 3B baskı tekniğiyle canlandırdı. 8 farklı illüstrasyonun, dijital grafik, tipografi ve fiziksel baskı bileşenleriyle bir araya gelmesiyle, Ablynx’in performans, operasyon ya da gelir istatistikleri, kullanılan görsel sistem sayesinde fiziksel görünüme büründü ve daha eğlenceli hale geldi.

3B baskı formatıyla pasta gibi dilimlere bölünen çizelgeler, inişli-çıkışlı çizgiler ve sütunlu grafikler; toplanan istatistiklerin yazıya dökülmüş halleri ve verileri temsil eden renklerin yanı sıra çeşitli figürler eklenerek temsil edilmiş.

Şirketin var olan istatiksel verileriyle örtüşmesi için her bir plastik parça dikkatlice ayarlanarak özenle yaratılmış.

3B infografiğin son aşamasında ise ortaya çıkan renkli şemalara, onlarla etkileşim içindeymiş gibi görünen; şemalara tırmanan, göstergelerden aşağı sarkan ya da plastik parçalarının üstünde yürüyen minyatür insan figürleri de eklenmiş.

Görsel: Coming Soon