Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kimse Normal Değil

Kimse Normal Değil

Childline için hazırlanan kısa animasyon "Nobody is Normal", çocukluk çağında hissedilen yalnızlık duygusuna odaklanıyor.

Animasyon dünyasının en çok işlediği konulardan biri de sosyal ilişkilerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların ardındaki bireysel ölçekli gerçekler. Sam Gainsborough’un sosyal kaygı bozukluğu nedeniyle uyumsuzluk yaşadığında yüzü eriyen bir karakteri anlattığı Facing It, Nata Metlukh’un sosyal tuhaflıkları konu alan Awkward adlı filmi, Veronica Solomon’un sevilmek için şekilden şekle giren bir karakteri merkeze aldığı Love Me, Fear Me bu çerçevede yer verdiğimiz harika animasyonlardandı. Nobody is Normal da konuya çocukların dünyasından yaklaşan keyifli bir kısa animasyon olarak dikkat çekiyor.

Nobody is Normal

Kendini tuhaf hissediyorsan yalnız değilsin

Catherine Prowse’un yönettiği stop-motion film, İngiltere’de çocuklar yararına faaliyet gösteren hayır kurumu Childline için hazırlanmış. Film, herkesin çocukluk yıllarından anımsayabileceği karmaşık duyguları ele alıyor. Aslında bir insanın hem çocukluk yıllarında hem de yetişkin çağlarında tuhaf ve bu nedenle de yalnız olduğu hissine kapılması mümkün. Nobody is Normal da bu evrensel hisse odaklanıyor ve “içinde bir yerlerde tuhaf hissediyorsan, yalnız değilsin” mesajını veriyor.

https://www.instagram.com/p/CHe78WnjJ5M/

Childline çocukların zorbalık, taciz, cinselliğe dair bilgi eksikliği ve aklınıza gelebilecek tüm diğer stres faktörleri konusunda yardım alabilmesi için 24 saat hizmet veren bir yardım hattı. Bu gibi durumlarda yetişkinler bile ne yapacağını bilemezken çocukların nasıl bir çaresizlik hissine kapıldığı aşikar. Dolayısıyla filmde daha çok bu tür travmalar nedeniyle hissedilen yalnızlığa odaklanılmış.

Yapım sürecini de aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz:

Nobody is Normal

Nobody is Normal

Künye:

Ajans: The Gate
Yönetmen: Catherine Prowse
Yapımcı: Daisy Garside
Prodüksiyon Şirketi: Rowdy
Görüntü Yönetmeni: George Warren
Animatörler: Tim Allen and Tobias Fouracre
Kukla yapımı: Adeena Grubb
2B Animatör ve Kompositör: Tom Fisher

Görsel: Vimeo