Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevilmek için Neler Yaparsın?

Sevilmek için Neler Yaparsın?

Veronica Solomon tarafından yönetilen stop-motion filmi Love Me, Fear Me kabul görme arzusunu metamorfik bir karakter üzerinden dansla anlatıyor.

Bir insanı veya topluluğu etkilemeye çalışmak için kendini ne kadar değiştirirsin? Veronica Solomon, kısa filmiyle insanlığın kendisi kadar eski bir konu olan kabul görme arzusu üzerine yoğunlaşıyor. Romanyalı sanatçı Veronica Solomon çizgi roman ve illüstrasyonun yanı sıra animasyon sanatçılığı yapıyor. Love Me, Fear Me isimli altı dakikalık kısa filmi ile insanların seni sevmeleri için neler yapabilirdin sorusu üzerinden izleyiciyi dansın ve müziğin merkezde olduğu bir yolculuğa çıkarıyor.

Veronica Solomon

İlgi görmek, takdir edilmek ve uyum sağlamak üzerine bir film

Farklı dans türlerinin ve müziklerin bulunduğu kısa filmde bir dansçının seyircinin ilgisini kaybetmemek adına neler yapabileceği ve ruh halinin süreç boyunca nasıl değiştiği gösterilmeye çalışılıyor. Spot ışıklarının altında ilgiyi sürekli üzerinde tutmaya çalışan dansçı renk ve biçim değiştirerek farkı formlara arasında estetik bir dans sergiliyor. Akışkan müzikler yumuşak forma sahip bedenlerde yoğunlaşırken daha sert anlarda beden de keskinleşiyor.

Filmde herhangi bir diyalog yok. Ancak dansın ve müziğin çarpıcı birleşimi diyalogu gereksiz bir ayrıntı kılıyor. Anlatılmak istenenler ve duygu geçişleri müzikle ve hamur sanatçının form değişimleriyle oldukça net bir şekilde aktarılıyor. Bir parça kil ile duyguyu izleyiciye aktaran Veronica Solomon animasyonu, jimnastiği, dövüş sanatlarını ve çağdaş sanatı harmanlayarak sunuyor.

Film, insanların oynadığı rollerin ve bu roller üzerindeyken aldığı şekillerin bir tasviri oluyor. Farklı aşamalarda hem bedenen hem ruhen şekil değiştiren dansçı ise kabul görme duygusunun temsilini oluşturuyor.

Veronica Solomon filmin yapım sürecini ayrı bir video ile anlatıyor

Yüzden fazla film festivalinde gösterilen Love Me, Fear Me yirmi beşin üzerinde ödül kazandı. Yönetmen aynı zamanda filmin yapım sürecini de bir video ile paylaşıyor. Video; tek bir karakter olan ama form değiştiren hamur dansçının yaratılma süreci, koreografin hazırlanması, animasyon süreci, stop-motion süreci ve filmin çekim aşamaları da olmak üzere farklı aşamaları ele alıyor.

Künye

Yazar: Veronica Solomon
Yönetmen: Veronica Solomon
Müzik: Dascha Dauenhauer
Koreografi: Martha Hincapié Charry, Gabriel Galindez Cruz

Görsel: Vimeo, Love Me, Fear Me, bendpanic