Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola ve Mavi İş Birliğiyle Pet Şişeler Tişörtlere Dönüşüyor

Coca-Cola ve Mavi İş Birliğiyle Pet Şişeler Tişörtlere Dönüşüyor

Coca-Cola ve Mavi, plastik atıklara karşı güçlerini birleştirdi ve "Coca-Cola X Mavi Koleksiyonu" ile pet şişeleri tişörtlere dönüştürdü.

Plastik, eşyaların yapımında kullanılan bir malzeme olmayı aştı ve ne yazık ki içtiğimiz suya ve yediğimiz yiyeceklerin içine karıştı. Öyle ki artık insan dışkısında mikroplastiklere rastlanıyor. Bu korkunç sürecin nasıl gerçekleştiğini, geçtiğimiz hafta paylaştığımız Selfish adlı animasyon en iyi şekilde özetliyor. Acil çözüm gerektiren hayati bir sorun halini alan bu duruma markalar da duyarsız kalmıyor. Örneğin Coca-Cola Avustralya, yıl sonuna kadar plastik şişelerinin %70’ini tamamen geri dönüştüreceğini taahhüt ederek dikkat çekici bir adım atmıştı. Mavi de özellikle de deniz canlılarının yaşamını korumaya dair duyarlılığını sık sık sosyal sorumluluk projeleriyle ortaya koyan bir marka oldu. Şimdi ise Coca-Cola ve Mavi plastik atıklara karşı birliği yapıyor ve Coca-Cola X Mavi Koleksiyonu ile pet şişeleri tişörtlere dönüştürüyor.

“Atıksız Bir Dünya” hayaliyle Coca-Cola X Mavi Koleksiyonu

Coca-Cola X Mavi Koleksiyonu; geri dönüştürülmüş PET, pamuk veya %100 organik pamuktan üretilmiş dokuz farklı tişörtten oluşuyor. Her biri farklı renklere ve desenlere sahip olsa da hepsinde Coca-Cola’nın logosu yer alıyor. Koleksiyon Coca-Cola’nın “Atıksız Bir Dünya” vizyonunun bir parçası olarak hayata geçirilmiş. Bu vizyon kapsamında belirlenen hedef; 2025 yılına kadar üretilen ambalajların tamamının %100 geri dönüştürülebilir olması ve 2030 yılına kadar tüm ambalajların geri dönüşüme kazandırılması. Coca-Cola, tüketiciyi de geri dönüşüm konusunda teşvik ederek herkesin bu süreçte yer alması için çalışmalarını sürdürecek.

Tişörtlerin üretiminde kullanılan plastikler, KOLLEKT aracılığıyla toplanmış. KOLLEKT; Coca-Cola Vakfı, Doğa Koruma Merkezi (DKM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) iş birliğiyle Kemer’de pilot olarak hayata geçirilen ve toplum tabanlı geri dönüşümü destekleyen bir mobil uygulama. KOLLEKT uygulamasının ilk hayata geçtiği pilot bölge olan Kemer’de, belediye eliyle toplanamayan ve denize ulaşan atıkları geri dönüşüm sistemine kazandırmak amaçlanıyor. Model Türkiye çapında yaygınlaşırsa denizlere ulaşan plastik atığın %70 oranında azalması, geri dönüşüm oranının ise 3 katına çıkması bekleniyor.

Tişörtlerin fiyatı 69,99 TL olarak belirlenmiş. Sprite logolu tişörtün de dahil olduğu 9 parçalık koleksiyonun tamamını Mavi’nin mağazasından inceleyebilirsiniz.

Görsel: Coca-Cola
Manşet görseli düzenlenmiştir.