Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Coca-Cola Company Geri Dönüşüm Seslerinden Albüm Çıkardı

The Coca-Cola Company Geri Dönüşüm Seslerinden Albüm Çıkardı

Şişeleri ritimlere dönüştüren The Coca-Cola Company, DJ Mark Ronson ve DJ Madlib iş birliğiyle geri dönüşüm sürecini bir müzik albümü haline getirdi.

Bu yılın başlarında geri dönüşümü kolaylaştırmak amacıyla Sprite, Fresca ve Seagram alt markalarında kullandığı ikonik yeşil ambalajı şeffaf plastik şişelerle değiştiren The Coca-Cola Company, bu değişimi bir müzik albümüyle kutluyor.

2025 yılına kadar kullandığı bütün ambalajların yüzde 100 geri dönüştürülebilir olmasını hedefleyen şirket, boyalı plastiklerin geri dönüşümündeki zorluklardan dolayı şişelerini geri dönüştürülebilir hale getirmek için şeffaf bir tasarıma geçiş yaptığını duyurmuştu.

Açıklamanın ardından The Coca-Cola Company bu dönüşümü Recycled Records adlı geri dönüşüme müzikal bir saygı duruşu niteliğindeki albümle kutlamaya karar verdi. DJ Mark Ronson ve DJ Madlib iş birliğiyle hazırlanan yedi parçalık albümde, doğrudan üretim alanından alınan ve geri dönüşüm sürecinin parçası olan sesler orijinal birer müzik eserine dönüştürüldü.

Ronson ve Madlib, bir forkliftin çalışırken çıkardığı seslerden hareket halindeki taşıma bandından çıkan seslere geri dönüşüm sürecine dair her şeyi kaydederek bu kayıtlara kendi yorumlarını kattılar. Albümün ortaya çıkış sürecini aşağıdaki kısa filmden izleyebilirsiniz. Ayrıca bu bağlantı üzerinden albümün tamamını dinleyebilir ya da kendi geri dönüşüm albümünüzün kaydını yapabilirsiniz.

Görseller: Coca Cola, Instagram, Youtube