Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Japonya’ya Şişesiz Su Otomatları Yerleştiriyor

Coca-Cola Japonya’ya Şişesiz Su Otomatları Yerleştiriyor

Coca-Cola, plastik kirliliğini azaltmak için Japonya'da "Bon Aqua Water Bar" adlı şişesiz su otomatlarını test ediyor.

Susayınca sarıldığımız plastik şişeler adeta yaşamımızı tehdit eden bir tehlikeye dönüştü. Bu tehlikenin boyutlarını görsel olarak en iyi anlatan da Studio Birthplace’in Humanity’s Impact isimli videosuydu. Dünya ünya genelinde üretilen plastik şişe sayısının (saniyede 20.000) gerçek zamanlı olarak gösterildiği videoda, üretilen şişeler bir yığın halinde gökyüzünden yağıyor. Yağan şişe sayısı 1 dakika içinde 1 milyonu aşıyor ve bu sayede izleyici istatistiklere bile bakmadan durumun ciddiyetini kavrayabiliyor. Coca-Cola bu tehlikeyi karşı önlem alması ve kendini yenilemesi beklenen en büyük markalardan biri. Muhtemelen şimdiye kadar attığı en önemli adım da Japonya’da test etmeye başladığı şişesiz otomatlar.

Coca-Cola Japonya, 2025 yılına kadar 500 adet şişesiz otomat yerleştirmeyi hedefliyor

Bon Aqua Water Bar adı verilen otomatlar, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Universal Studios’ın Japonya’daki tema parkı olan Universal Studios Japan’da test edilmeye başlanmış. Bu pilot tesisin ardından Osaka’daki bir yalıtım teknoloji şirketi olan Tiger Corporation’a da bu otomattan birkaç tane yerleştirilmiş. Coca-Cola 2025 yılına kadar bu otomatlardan yaklaşık 500 tane yerleştirmeyi hedefliyor.

Bon Aqua Water Bar

Bon Aqua Water Bar, adından da anlaşıldığı üzere yalnızca su dağıtıyor. Otomat tüketiciye; soğuk, oda sıcaklığında, sıcak, sert veya yumuşak karbonatlı su olmak üzere 5 seçenek sunuyor.

Bu otomattan içecek almak isteyenlerin kendi şişelerini getirmesi gerekiyor. Kullanıcıların şişelerini kullanmadan önce yıkamaları için bir durulama alanı mevcut. Ayrıca makine yeniden kullanılabilir şişe de sunuyor.

Bon Aqua Water Bar

Coca-Cola Japonya, Bon Aqua Water Bar otomatlara daha fazla türde su seçeneği eklemeyi planlıyor. Ancak çapraz bulaşmayı önlemek için tatlı içecekleri şimdilik bu otomatlara eklemeyecek.

Şişesiz otomatlar Coca-Cola’nın 2030 yılına kadar ambalajlarının %25’ini yeniden kullanılabilir hale getirme konusundaki küresel taahhüdünü yerine getirmesine yardımcı olabilir.

Görsel: Coca-Cola Japonya


Bigumigu Yazarı
| GENEL