Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2020’nin Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

2020’nin Güldüren Vahşi Yaşam Fotoğrafları

Bu yıl "doğa için bir şey yapmak istiyorsan evde kal" mesajına odaklanan Comedy Wildlife Photography Awards'ın finalistleri açıklandı.

En sevilen vahşi yaşam fotoğrafçılığı yarışmalarından biri olan Comedy Wildlife Photography Awards bu yıl da harika fotoğraflarla kazananlarını belirledi. 44 finalistin seçildiği yarışmada bu yıl o kadar güzel kareler var ki, muhtemelen yarışmanın tarihindeki en eğlenceli fotoğraflar bunlar olabilir. İnsansı pozlarda objektiflere yakalanmış sevimli dostlarımız, adeta günümüzü aydınlatmış bu karelerde.

Evde kalarak doğayı koruyabilirsin

Comedy Wildlife Photo Awards, diğer pek çok vahşi yaşam fotoğrafçılığı yarışmasında olduğu gibi yaban hayatını ve doğaya koruma misyonuyla düzenleniyor. Mizahı bu harika vizyona alet etmesi ise onu diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor. Tek yuvamız olan gezegenimiz hızlı bir çevresel çöküş yaşıyor. Bu insanlık için ölüm kalım meselesine dönüşmüş durumda. Böylesi ciddi bir sorunu anlatırken biraz olsun yüzleri gülümsetmek istenen mesajı geniş kitlelere duyurmakta çok daha iyi bir strateji olsa gerek.

Arthur Telle Thiemenn


Bu yılki mesajın odak noktası, “herkesin kendi evinde doğayı koruyabileceği” yönünde. Gelelim bu mesajın açılımına… Karantina döneminde insan faaliyetlerinin durmasının doğa üzerinde ne kadar iyileştirici etkileri olduğunu gördük. Bizler de doğanın bir parçası olduğumuza göre, doğanın iyileşmesi, bizlerin iyileşmesi demek. O halde yerel satıcılardan alışveriş yaparak, çok gerekli olmadıkça uçakla uzun mesafeli yolculuklara çıkmayarak, pencere kenarları dahil bulabildiğimiz her yere bir şeyler ekerek doğayı yani kendimizi iyileştirebiliriz!

Bu haberde, en dikkat çekici finalistlerden bir derleme hazırladık. Kazananların tamamına buradan ve buradan göz atabilirsiniz.

Sue Hollis


Wei Ping Peng


Megan Lorenz


Charlie Davidson


Jacques Poulard


Tim Hearn Damselfly


Arturo Telle Thiemann


Krisztina Scheef


2020 Comedy Wildlife Photography Awards Sally Lloyd-Jones


Petr Sochman


Kunal Gupta


Ayala


Roland Kranitz


2020 Comedy Wildlife Photography AwardsTim Hearn


Mark Fitzpatrick


2020 Comedy Wildlife Photography Awards

Martin Grace


Görsel: Comedy Wildlife Photography Awards