Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Semtin Dokusunu Yansıtan Mini Bomonti Haritası

Semtin Dokusunu Yansıtan Mini Bomonti Haritası

Tuğçe Kargın Ergül, Karaca’nın Bomonti’de bulunan merkezi için semtin önemli noktalarının yer aldığı mini bir harita tasarladı.

Yaklaşık yedi yıldır tasarımcı olarak çalışan Tuğçe Kargın Ergül’ün 2016 yılında Cooklife için hazırlamış olduğu kibrit kutularını sizlerle paylaşmıştık. Balat’ın atmosferinden ve semtin kültüründen beslenen kibrit kutuları farklı ruh hallerini yansıtıyordu. Daha önceleri Cooklife için Balat merkezli bir çizim işi yapan Tuğçe bu mini el kitabında önemli noktaları ön plana çıkaracak bir işe imza atmıştı. Bu sefer benzer bir mini harita tasarımını mutfak eşyaları ve ev tekstil ürünleri sunan Karaca markası için gerçekleştirdi.

Pastel renklerin ağırlıkta olduğu minik Bomonti haritası

Karaca’nın bazı departmanları Now Bomonti binasına taşınmasıyla birlikte marka, Bomonti odaklı mini harita ile çalışanlarının semtte hayatını kolaylaştıracak yerleri ve mekanları paylaşıyor. Mini harita üzerinde yer alacak mekanlar ve binalar Karaca tarafından belirleniyor. Genellikle yeme-içme mekanlarının yer aldığı Bomonti haritasında markanın yeni yerleşkesine yürüme mesafesinde olan yerler seçiliyor.

Tuğçe Kargın Ergül, mini Bomonti haritasını iki haftalık bir çalışma süresinin sonucunda ortaya çıkarıyor. Pastel renklerin ağırlıkta olduğu bu minimal tasarımda önemli olan bölgenin detaylı haritalandırması yerine çalışanların işine yarayabilecek yerleri ve mekanları vurgulamak.

Kurtuluş ve Nişantaşı’nın bir kesiti de haritaya yansıyor

Now Bomonti Karaca merkez yerleşkesinin vurgulandığı haritada Yapı Kredi Bomontiada, Feriköy pazarı, tarihi noktalar, otopark alanları yemek ve kahve noktaları belirtiliyor. Ayrıca metro ve otobüs duraklarının yer aldığı bölüm otobüs şeklindeki görselleştirme ile vurgulanıyor. Harita, üzerinde Bomonti’nin tarihini anlatan bir yazı ile birlikte 70×70 cm boyutlarında bir kitapçık ile Karaca çalışanlarına sunuluyor.

Tasarım, Bomonti bölgesine odaklanıyor olsa da Kurutluş’tan ve Nişantaşı’ndan da bir kesit haritaya dahil oluyor. Tuğçe’nin mini Bomonti haritası, bu çevrede yaşayan veya işi nedeniyle semte gidip gelmekte olan insanlar için kullanışlı olabilir. Tasarımcının renk seçimi ve çizim tarzı göz önünde bulundurulduğunda haritanın daha geniş alanları tanımlayan ve daha detaylı gösterimler sunan hali de çizilebilir gibi duruyor.

tuğçe kargın

Görsel: Tuğçe Kargın Ergül