Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE Sunar: İtinayla Günlük Hayat Hack’lenir

ATÖLYE Sunar: İtinayla Günlük Hayat Hack’lenir

15 Mart'ta başlayıp bir ay boyunca sürecek toplam 12 saatlik "Hacking Everyday Objects" etkinliğinde katılımcılar hayatta kullandığımız objelerin nasıl hack'leneceğini uygulamalı olarak deneyimleyecek.

Bazen insan bazı eşyaları onu anlasın isteyebilir. Akıllı eşyalardan bahsetmiyorum ama. Eski olanlardan bahsediyorum, belki çocukluktan beri saklanan bir oyuncak. Ya da keşke hayatta da ilkokuldaki gibi patatesten elektrik kolayca üretilebilse veya bunu üretmeyi denemeye vakit olsa değil mi? Aslında bunlar o kadar da zor değil. Gerçekten de çocukluktan beri saklanan bir oyuncak bir insanı sabah gelip uyandırabilir. Tabii ki Black Mirror’ın bu sezonki karakterlerinden olan oyuncak ayının sahip olduğu gibi bir teknolojisi olmaz ama basit bir işlemle sabahları o insana “uyan” ya da “günaydın” diyebilir. Yani günlük hayat hack’lenebilir. Nasıl mı? ATÖLYE‘deki Hacking Everyday Objects eğitimi de tam olarak bu konuya odaklanıyor!

Herkes Günlük Hayatı Hack’leyebilir

ATÖLYE, 15 Mart’ta dört hafta sürecek bir eğitim ve uygulama serisine başlıyor: Hacking Everyday Objects. 5 Nisan’a kadar her Perşembe, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda bulunan ATÖLYE günlük hayatta kullandığımız objeler nasıl hack’lenir katılımcılara uygulamalı olarak gösterecek. Katılımcılar toplamda 12 saat sürecek çalışmada önce üretim teknolojilerini, kod yazmayı ve temel elektronik devre oluşturmayı öğrenecek. Sonrasında kendi seçecekleri objeleri öğrendikleri bilgileri kullanarak hack’leyip dijitalleştirerek alışkın oldukları işlevlerinden başka bir hale büründürecekler.

Dili Türkçe olan etkinlik ATÖLYE’de, Komünite ve Prototipleme Lab Yöneticisi Atılım Şahin ve Prototipleme Lab Sorumlusu Mertcan Avcı tarafından gerçekleştirilecek. Dört haftanın sonunda eğitmenlerin amacı katılımcıların fikir çalışma, konsept geliştirme, üretim süreçleri ve temel kod yazımı gibi konularda deneyim ve bilgi edinmelerini sağlamak. Etkinlik boyunca katılımcıların ihtiyaç duyacağı ekipman ve malzemeler ATÖLYE tarafından temin edilecek. Ayrıca katılımcılara kullanmaları için bir Arduino seti ile birlikte çeşitli devre elemanları ve sensörler de hediye verilecek. Eğitmenlerin katılımcılardan beklentisiyse katılımcıların temel derecede modelleme bilgisine sahip olması, kendi bilgisayar ve farelerini yanlarında getirmeleri.

Ücretli olan Hacking Everyday Objects etkinliğinin programını Facebook’tan inceleyip sınırlı sayıda olan biletlerini Biletino’dan satın alabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE, Sticker Mule