Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otto: Hayallerde Yaşayan Çocuk

Otto: Hayallerde Yaşayan Çocuk

Ödüllere ve festival gezmeye doyamayan animasyon kısası Otto, kaybolan bir hayali çocuğun ekseninde geçiyor.

Çocukların hayali arkadaşı olması iyi bir şey aslında. Yaratıcılığını besliyor, hikaye anlatıcılığını güçlendiriyor, sanıldığının aksine sosyal becerilerini de geliştiriyor. Düşünün şimdi, çocuksunuz ve hayali arkadaşınız var. Çok mutlusunuz, her şey yolunda. Ta ki hayali arkadaşınız kaybolana kadar! Job, Joris & Marieke’nin son kısasının ana karakteri de kayıp görünmez bir arkadaşımız, yani Otto.

Otto’nun hikayesi, hayali arkadaşı olan ufaklık bir kızın etrafında şekilleniyor. Ana ufak kız karakterimiz hayali arkadaşıyla mutlu günler geçiriyor. Beraber oyunlar oynuyorlar, okula gidiyorlar, şakalaşıyorlar, aile bile Otto’yu evin ikinci çocuğu kabul edip masaya bir tabak da onun için koyuyor. Bir gün Otto ve esas kızımız aileyle birlikte bir kafeye gidiyor. Orada ikili saklambaç oynarken, o kafeye başka bir çift daha geliyor.

Sadece İki Kişinin Görebildiği Hayali Çocuk Otto!

Bu çiftin hikayesi de animasyonda paralel olarak işleniyor. Çiftin çocukları olmuyor ve çift perişan bu konu hakkında. Doktordan çıktıklarında kafeye gidiyor çiftimiz ve işte orada yolları Otto ve ufaklık kızımızla kesişiyor. Kadının doktordan çıktığından beri üzgün olan yüzü Otto’yu görünce gülümsemeye başlıyor. Kadın da Otto ve ufaklık kızla oyuna dahil oluyor ve sonrasında Otto’nun yalnız kaldığı bir noktada aklına hin bir fikir geliyor. Neden bu hayali çocuk Otto, onun kendi çocuğu olmasın ki?

Hikayenin gerisini anlatmayalım. Gerçekten çok tatlı bir senaryosu ve çizgisel dünyası var. Zaten çizimler Job, Joris & Marieke’nin kendi tarzlarında. Hollandalı animasyon stüdyosu Job, Joris & Marieke, 2015’te En İyi Animasyon Kısası dalında Oscar’a aday olduğundan beri sessizdi. Bu stüdyo daha evveliyatında stop-motion hareket haritası çıkardığı FREEZE! kısa filmiyle radarımıza yakalanmıştı. Şimdiki animasyonları Otto’yla da stüdyo yürekleri burkuyor ve yüzümüzde tatlı bir gülümseme bırakıyor.

Animasyon ilk olarak 2015 Toronto Uluslararası Film Festival’inde gösterildi ve oradan sonra festival turnesine devam etti. Otto, toplamda 153 festival gezdi ve 21 ödül kazandı bu sürede. Otto, Hollanda Animasyon Filmleri Festivali, Spokane Uluslararası Film Festivali, Eindhoven Film Festivali ve Vilnius Uluslararası Film Festivali’nde ödül aldı. Resmi internet gösteriminiyse geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Daha evveliyatında internette The New Yorker’ın The Screen Room köşesinde gösterim şansı yakalamıştı kendine.

Otto gerçekten çok tatlı bir yapım. Hollandalı animasyon stüdyosu Job, Joris & Marieke yine bizleri şaşırtmıyor ve diğer filmlerini heyecanla beklememizi sağlıyor. Ayrıca Otto’nun Happy Camper tarafından yapılan tatlı mı tatlı müzikleri de Spotify’dan dinleyebiliyorsunuz.

otto yapım süreci:

Görsel: Vimeo, Otto, Behance